fbpx

Skandinavien handlede for 1,2 millioner euro på Goffs Orby

Årets udgave af Irlands største åringsauktion, Goffs Orby Sale, afsluttedes onsdag med fem handler til danske, svenske og norske ejere og trænere, og samlet set nåede den skandinaviske omsætning op på 1,2 millioner euro fordelt på de to salgsdage i County Kildare.


Lot 265. Foto: GalopSport.
Lot 265. Foto: GalopSport.

Alice Weiste og John Christensens The JC Organization, som tirsdag købte en hingst efter No Nay Never for 245.000 euro, fortsatte onsdag satsningen med købet af lot 265, en amerikanskfødt hingst efter Gruppe-1-vinderen Tapizar (Tapit).

Den fukse åring er ud af den ustartede Coronado’s Quest-hoppe Dovie, som i forvejen er mor til tre vindere – heriblandt Grade-3-placerede Doyouknowsomething (Awesome Again).

Dovie er desuden halvsøster til Breeders’ Cup Classic (Gr.1)-vinderen Raven’s Pass (Elusive Quality).

The JC Organization betalte 75.000 euro for hingsten, der går i træning hos Francisco Castro på Jägersro.


Lot 322. Foto: GalopSport.
Lot 322. Foto: GalopSport.

Norske Stall Perlen, som også havde været i aktion tirsdag med købet af en Camelot-søn til 280.000 euro, købte onsdag lot 322, en yderst veltrukket Lope De Vega-datter ud af Grade-3-placerede Gulsary (Galileo).

Gulsary er halvsøster til Prix de l’Abbaye (Gr.1)-vinderen Imperial Beauty og fra samme moderlinje som de to Gruppe-1-vindende søskende Together og Jan Vermeer.

Hoppen blev købt for 240.000 euro igennem Peter & Ross Doyle Bloodstock og går i træning hos Wido Neuroth.


Lars Kelp fik på vegne af Väsby Häst AB hammerslaget på lot 222, en brun hingst efter Kodiac ud af Giant’s Causeway-datteren Causeway Charm.

Causeway Charm er halvsøster til Listed-vinderen Chan Chan (Spinning World) og mor til fire tidligere vindere inklusiv Lily Rules (Aussie Rules), der var anden i Musidora Stakes (Gr.3).

Kodiac-sønnen kostede 110.000 euro og går nu i træning på Bro Park.


Lennart Jr Reuterskiöld. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Lennart Jr Reuterskiöld. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Lennart Jr Reuterskiöld var i markedet for Zawawi Racing og købte for 50.000 euro lot 221, en brun hingst efter den tyske Derbyvinder Sea The Moon ud af Selkirk-datteren Catadupa.

Hingståringen er opdrættet af Kirsten Rausings Staffordstown Stud og moderen er helsøster til den tyske championhoppe Cubanita, som bl.a. vandt John Porter Stakes (Gr.3) og St. Simon Stakes (Gr.3) og var anden i Grosser Preis von Bayern (Gr.1).


Endelig sikrede den kommende Jägersro-trænede Paul Fitzsimons sig i eftermarkedet også lot 233, en brun hingst efter Maxios, der blev erhvervet for 20.000 euro.

Hingsten er første afkom ud af Listed-placerede Combination, som selv er halvsøster til den tyske Derbyvinder Nicaron.


Foto: Sarah Farnsworth.
Foto: Sarah Farnsworth.

Med fem hammerslag på anden- og sidstedagen af Goffs Orby Sale endte Skandinavien som før nævnt med en samlet omsætning på 1,2 millioner euro, hvilket i gennemsnit er et godt stykke over 800.000 danske kroner per indkøb.

Det skete i et stærkt marked, hvor omsætningen fra i fjor – på trods af langt færre heste – blev overgået med 7% til 43,5 millioner euro, og gennemsnittet steg med hele 22% til 133.000 euro.

Dyreste lot var som forventet en Galileo-helsøster til Gruppe-1-vinderne Together Forever og Forever Together, der blev solgt for 3,2 millioner euro til Phoenix Thoroughbreds.

Auktionsugen på Goffs fortsætter torsdag med flere åringer på Sportsman’s Sale.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top