fbpx

Couples afslutter sæsonen i Rosengård

Efter at være langt slået i Norsk Derby (L), er den svenske Derby-‘er Couples tilbage på hjemmebanen Jägersro i torsdagens Rosengårdlöpning. Løbet rides traditionen tro over 1200 meter med 150.000 kronor til vinderen.


Couples og Maikel Narvaez. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Couples med Maikel Narvaez på ryggen og Pouline Mensen ved siden. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

”Couples tacklede ganske enkelt ikke banen på Øvrevoll”, fortæller Castros trænerassistent Pouline Mensen.

“Vi var ellers fremme med ham en uge inden Norsk Derby, men det gik bare ikke. Couples kom tilbage fra Norge sund og rask, og han har trænet upåklageligt siden”.

Couples indledte 2018 med to sejre på stribe, inden han med kort hoved blev slået til andenpladsen i Voterlöpning af staldkammeraten Shake The Disease.

Derefter var han tredje i Svenskt Derby bag Nordic Defense og Barade, inden det mislykkede forsøg på Øvrevoll.

“Vi føler, at vi har den bedste hest i aften”, fortsætter Pouline Mensen. “1200 meter er nok ikke hans favoritdistance, men han galopperer fremad og når langt på sin kapacitet. Hans storebror Stricker gjorde det samme i fjor – han kom fra en andenplads i Derbyet og afsluttede sæsonen i Rosengårdlöpning”.

Couples og Maikel Narvaez nedkæmper Johnnybegood/Kajsa Lindsjö. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Couples og Maikel Narvaez nedkæmper Johnnybegood/Kajsa Lindsjö. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Helmet-sønnen Couples, der med en sejr i aften blot er 5.000 svenske kronor fra at runde millionen i samlet præmiesum, har sine på papiret værste konkurrenter i Cathrine Erichsens superhoppe Shantou, der endnu ikke har prøvet at tabe på Jägersro efter to starter, Jessica Long-trænede Sarookh, der vandt på den norske Derbydag, samt Sandra Brolins Heavenly Pulse, som jagter årets fjerde sejr.

”Couples er vores eneste starthest i aften. Vi har haft en rigtig god sæson, men har også haft dét materiale, der skal til for at nå over de fire millioner kroner”, siger en velfornøjet Pouline Mensen.

Det er andet år i træk, at Francisco Castro når over fire millioner svenske kroner – i fjor blev det til 4.293.000. I år har stalden hidtil tjent 4.204.322, og med en sejr i aften vil Castro passere sidste års cifre i god tid inden sæsonen er forbi.

”Vi har en fantastisk stemning på arbejdet. Det er en fornøjelse at stå op om morgenen og træne de mange gode heste. Francisco er så taknemlig”, afrunder Pouline Mensen.


Sea Race besejrer Jamaica. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Sea Race. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Udover de 3-åriges Rosengårdlöpning byder torsdag aften også på de 2-årige hoppers Stig Holms Memorial over 1600 meter, hvor Hans Adielssons Amacita-vinder Sea Race møder Wido Neuroths Beau Nuage, Lennart Jr Reuterskiölds Black Coffee, Niels Petersens Love Of Course, Jan-Erik Petterssons Stella Grande og Roger Osbergs Alma C.

Desuden rides Scania Sprint og en række velbetalte “efterårs-finaler” for sprintere, milere, stayere.

V64-spillet indledes ved sjette løb kl. ca. 19.25.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top