fbpx

“Han vil levere sit hidtil bedste løb på søndag”

Norske Hallward Soma på søndag repræsenteret ved maidenhesten Theatricals Oscar i Dansk Derby. “Vi har slet ikke de samme forventninger, som vi havde med hans storebror for to år siden”, indleder Soma.


Broderen Lifeofbryan blev tredje i Dansk Derby bag Suspicious Mind og Marlborough.

“Og det var faktisk en skuffelse for os. Jeg troede på vinderchance på forhånd”.

”Theatricals Oscar er heller ikke nær så god som Lifeofbryan var for to år siden, hvilket hans tal på 73 jo også indikerer, men han er en hest i fremgang, og jeg tror han vil levere sit hidtil bedste løb på søndag. Målsætningen er, at få penge med hjem”.

Somas Derbykandidat er søn af Eishin Dunkirk og den norske Derby- og Gruppe-3-vinder Theatrical Award. Dermed er han også nært relateret til Danmarks Derbyvinder fra 2013, Quite A Mission, som netop også var efter Eishin Dunkirk og ud af samme mor som Theatrical Award.

”Jeg kan ikke få regn nok til min hest på søndag, og vand i banen er nok min chance for at få en del af præmiekagen”, vurderer Soma, der som alle andre Derbyentusiaster kan følge med i en vejrudsigt som i øjeblikket svinger kraftigt mellem masser af regn og slet ingen.

Der er nok ingen tvivl om, at der falder regn over Klampenborg i løbet af den næste uges tid – men om det sker før, under eller først efter Derbydagen er der vild uenighed omkring.

”Vi ankommer til Klampenborg lørdag og hesten overnatter hos Hanne Bechmann på Enghavelyst. Søndag morgen skal vi vise Theatricals Oscar tribunesvinget, da det jo er hans første start i Klampenborg”, siger Soma.


Øvrevoll træneren er forinden til start på hjemmebanen i morgen, hvor han navnlig glæder sig til at starte en debutant.

”Min 2-årige Erasmus har arbejdet pænt, og jeg tror han slutter blandt de tre første”, bedømmer træneren, som hidtil har vundet syv løb i år og præmier for 528.974 nkr.

”Det kan jeg godt være bekendt med staldens materiale”, konkluderer han.


Program: Øvrevoll, torsdag 9. august kl. 18.50.

Startliste: Klampenborg, lørdag 11. august kl. 12.30.

Startliste: Klampenborg, søndag 12. august kl. 12.30.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top