fbpx

50.000 liter vand i Aalborg

Masser af regnskyl har væltet ned over det nordjydske i de seneste uger. Mandag morgen stod Aalborg Væddeløbsbane på det nærmeste under vand, og der var stor tvivl om, hvorvidt galopløbene samme aften kunne gennemføres.


– Af Lone Kaalund Thiel

De planlagte ponyløb blev aflyst med det samme, men efter at der var pumpet ca. 50.000 liter vand væk fra græstæppet besluttede baneledelsen i samråd med rytterne, at det var forsvarligt at gennemføre løbene.

Dagens første galopløb ‘Sølvpisken’ blev afviklet over 1500 meter. Her var det ret hurtigt LB Seawing der fik fronten tæt fulgt af John Nielsen-trænede Amber Lady. Min Amanda pressede hårdt på den førende ned af bagsiden, men i opløbet var det Louise Møller, der kunne dirigere Amber Lady forbi og gå frem til en sikker sejr foran en godt afsluttende Mariposa med Tinna Hovgaard.

Stabile LB Seawing holdt tredjepladsen i mål. En glad Louise Møller kunne jublende modtage den eftertragtede Sølvpisk efter løbet, og Louise kunne fortælle publikum, at hun er blevet nummer to i dette løb så mange gange før, at hun næsten havde opgivet at vinde den flotte pisk.

I dagens andet løb blev der redet om hans Kongelige Højhed Prins Henriks Ærespræmie. Også dette løb blev en flot triumf for amatørtræner John Nielsen, idet Sankt Pierre efter føring det meste af løbet på de sidste meter kunne presse sig forbi Ocean’s Eleven med Nanna Skovsgaard igen efter at det faktisk så ud som om Saint Pierre var slået.

Line Juhl Nielsen red et meget flot løb på Sankt Pierre og kunne dermed hjemtage sin allerførste sejr som lærling. Line Juhl Nielsen er lærling hos Jørgen Tølbøll, og mon ikke Line får mange nye ridt ovenpå denne sejr

Desværre fik Prins Henriks Ærespræmieløb et uheldigt efterspil. Løbet blev nemlig afviklet over 2200 meter i stedet for den i propositionen fastsatte distance på 2000 meter. Fejlen skyldtes, at der var lavet en trykfejl i væddeløbsprogrammet, og det valgte banens overdommer at holde sig til. Denne afgørelse er selvfølgelig ikke korrekt, og Aalborg Væddeløbsbane har derfor i samarbejde med Dansk Galop besluttet at finde en kompensationsmodel, der kan kompensere lidt overfor de heste, der faktisk kom ud på en længere distance end forventet.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top