fbpx

475,000 guineas for Diana-vinders første afkom

På førstedagen af Tattersalls October Yearling Sales Book 1 købte Godolphin bl.a. det første afkom ud af Mr Ascot og Fredrik Reuterskiölds tidligere Diana og Norsk 1000 Guineas-vinder Matauri Pearl.


Matauri Pearl/Valmir De Azeredo ved sejren i Dianalöpning på Täby. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Matauri Pearl/Valmir De Azeredo ved sejren i Dianalöpning på Täby. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Cape Cross-sønnen kostede 475,000 guineas, svarende til et godt stykke over fem millioner svenske kronor.

Irskopdrættede Matauri Pearl (Hurricane Run – Moonrise v. Grand Lodge) indledte karrieren ved at vinde Stig Holms Memorial over 1600 meter på Jägersro, og som 3-årig fortsatte hun med to klassiske sejre i Dianalöpning på Täby og Norsk 1000 Guineas på Øvrevoll.

Sidenhen fulgte tre Listed-placeringer som anden i Lanwades Stud Stakes på Täby og Lanwades Stud Stakes på Øvrevoll, samt en tredjeplads i Semb Hovedgård Hoppeløp på Øvrevoll.

Matauri Pearl afsluttede karrieren efter fireårssæsonen med fire sejre i 13 starter og en samlet præmiesum på lidt under en million svenske kronor.

Hun sluttede på karrierens højeste handicap, 84, og blev i december 2015 solgt for 400,000 euro på Arqanas decemberauktion i Deauville.

Den tidligere svenskejede hoppe er helsøster til den franske Gruppe-3-vinder Wekeela, som ligeledes var anden i Gruppe-1-opgøret Prix Saint-Alary og de amerikanske Grade 1-løb Gamely Stakes og Jenny Wiley Stakes.

Mormoderen Morning Queen er helsøster til den tyske Gruppe-1-vinder og legendariske avlshingst Monsun, og moderlinjen er desuden repræsenteret ved Prix du Cadran (Gr.1)-vinderen Molly Malone og årets franske Derbyvinder Brametot.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top