fbpx

385.902 kroner til Marron på Täby

Søren Jensen-trænede Marron har kun gæstet Täby to gange i sin karriere, og begge gange er det endt i store triumfer.


Den allerstørste kom tirsdag aften, hvor den 4-årige Be My Chief-søn strøg til tops i Breeders’ Trophy Stayer og scorede 385.902 kroner – et langt højere beløb end hesten havde indløbet i sine 19 tidligere starter.

Ligesom det var tilfældet da Marron vandt Kapps Stora Pris i juni, lagde han langsomt ud og lå helt tilbage i feltet som fjerdesidst fra start, hvor tempoet blen angivet af Ellis Dancer, Great Gambo og Premier Cru.

På bagsiden overtog Great Gambo føringen, men fik hurtigt følgeskab af Bea Apache, der strøg frem i indgangen til opløbssvinget sammen med Premier Cru.

På dette tidspunkt havde Kim Andersen også fået god fart på råstærke Marron, der i ryg på Ilo skød rigtig god fart igennem svinget. Det var imidlertid ved at gå helt galt for Marron og Kim Andersen da feltet ramte opløbet, idet han i sidste del af svinget snublede og virkelig måtte drage fordel af Andersens store rutine, således at duoen kunne fastholde angrebet.

Cattlemans Clipper viste sig som feltets mest speedige deltager, da han i et eksplosivt ryk overtog fronten indvendigt i banen med Ilo bag sig. Bagfra forsøgte Aladar, der ellers så ud til at have mistet alle chancer kort efter start, og udvendigt i banen var Marron atter kommet op i omdrejninger.

150 meter fra mål lå Cattlemans Clipper, Ilo og Marron på lige linje, men til slut var der ingen tvivl om at Marron var den stærkeste, og hesten skar målstregen med en halv længdes afstand til Cattlemans Clipper/Manuel Martinez og Ilo/Fredrik Johansson, mens Aladar/Per-Anders Gråberg blev fjerde et godt stykke foran Da Vinci/Jacob Johansen.


Problemer med hovene

“Han har døjet med problemer i hovene, men det er et overstået kapitel og han har virkelig udviklet sig i den tid jeg har haft ham”, sagde en bevæget træner Søren Jensen, der i vinterpausen overtog Marron fra sin Klampenborg-kollega Desmond Scarlett.

Med sejren indløb Marron altså tæt på 400.000 svenske kroner til sin danske ejer Stald Ras, der sammen med Knud Jensen købte hesten som åring.

Marron vandt sin første start som 2-årig, og formåede ligeledes at vinde to gange i sin klassiske sæson i fjor, men det er først i år han for alvor har tændt til og vokset sig op blandt årgangens bedste skandinaviskfødte stayere. Knud Jensen gik desværre bort sidste år, inden Marron gennemgik sin forvandling, men man kan håbe på at han alligevel så med ovenfra i går – det ville have gjort ham meget stolt!


Breeders’ Trophy Stayer Consolation til May Spirit

Marron er født og opdrættet hos Nina Falck og Gert Larsen på Fyn, og netop Gert Larsen havde en flot tirsdag aften på Täby. Ikke nok med at han kunne se Marron triumfere i Breeders’ Trophy Stayer, allerede i det efterfølgende opgør var han selv i vindercirkelen som ejer og træner af May Spirit, der med største lethed hjemtog Breeders’ Trophy Stayer Consolation med en førstepræmie på 50.000 svenske kroner.

Det var May Spirits anden sejr i karrieren, og ligesom Marron var det Kim Andersen der styrede tøjlerne. Andersen vandt i øvrigt endnu en sejr denne aften, hvilket var i Svenskmaidenlöpning over 1150 meter med den Are Hyldmo-trænede Richard Of York-datter Richelle, der er nært beslægtet med danske Bongo Bello.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top