fbpx

2005 blev nyt rekordår for svenske ATG

Med en omsætning på lige under 11 milliarder svenske kroner, blev 2005 et nyt rekordår for AB Trav og Galopp (ATG). “Det er utroligt glædelige cifre.


I 2005 var konkurrencen på spillemarkedet større end nogensinde, og derfor er det fantastisk at vi atter sætter ny rekord”, beretter ATGs direktør Remy Nilson. Spil på heste i Sverige omsatte 10,99 milliarder, hvilket er en fremgang på 2 procent i forhold til 2004 – det er den højeste omsætning nogensinde hos ATG siden virksomheden blev startet i 1974.

Spillerne fik 7,7 milliarder kroner til deling i form af gevinster, og i alt blev der 186 gange udbetalt milliongevinster. Tilbage står en gevinst på 1,3 milliarder kroner, som går direkte tilbage til den svenske hestesport – naturligvis først og fremmest takket være V75, der opretholder titlen som hele Sveriges absolut største spil. Årets omsætning i V75 lød på 4,1 milliarder, men faktisk skete den store procentmæssige fremgang blandt produkterne Tvilling, V5 og V65, samt Vinder/Plads. “En god grund til stigningen på disse punkter er vår satsning på ATG Live, hvor man kan spille frem til start og se løbene direkte på TV. ATG Live er en succes, både hos vores forhandlere og på Internettet”, fortæller Kerstin Wallentin, marketingschef på ATG.

I 2006 lancerer ATG en række nyheder og satser i øvrigt videre på Lunch-konceptet, der til februar får en helt ny spilleform – V4. V4 kommer til at indebære at man skal finde vinderen i fire på hinanden efterfølgende løb, og rækkeprisen bliver dobbelt op af V5, nemlig 2 kroner. Også publikumsmæssigt fortsætter trav- og galopsporten med at være én af Sveriges største “arena-sportsgrene”, idet godt to millioner mennesker besøgte landets væddeløbsbaner i 2005.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top