fbpx

2-årshold på seks hos Bettina Andersen

I kølvandet på et 2020 der bød på sejre i både Dansk Kriterium og Dansk Galops Auktionsløb med My Jamil, kan trænerparret Bettina og Kim Andersen gå den nye sæson i møde med seks 2-årige i stalden på Klampenborg.


Stalden tæller totalt 14 heste, der foruden de seks 2-årige er bygget op omkring fire klassiske kandidater samt fire ældre heste.

Big Red Panda fotograferet som åring i 2020. Foto: Stutteri Stork.

Allerede forud for Scandinavian Open Yearling Sale i fjor erhvervede Falkonertjenesten den fukse hoppe Big Red Panda fra Stutteri Stork.

Big Red Panda er en moderlivsimport efter Hunter’s Light ud af Footstepsinthesand-datteren Lumumba, der var vinder i Frankrig og er halvsøster til den tyske Listed-vinder La Galp.


Eko Vesuvius som åring i 2020. Foto: Stutteri Hjortebo.

Bettina og Kim har også fået betroet det tredje afkom ud af den svenske 1000 Guineas-vinder Twistedlittlestar (Aussie Rules).

Det er den brune hingst med navnet Eko Vesuvius, som Stall EKO købte for 80.000 kroner fra Stutteri Hjortebo på Scandinavian Open Yearling Sale.

Eko Vesuvius tilhører første danskfødte årgang efter Goldene Peitsche (Gr.2)-vinderen Giant Sandman (Footstepsinthesand), og Twistedlittlestar har hidtil produceret en enkelt vinder i to forsøg i form af norske I See Fire (Mutajally).


Giant Fortune som åring i 2020. Foto: Stutteri Hjortebo.

Endnu et afkom efter Giant Sandman og fra Stutteri Hjortebo findes der i den fukse hoppe Giant Fortune, som Bettina Andersen selv fik hammerslaget på for 160.000 kroner på sidste års auktion.

Giant Fortune er ud af Titus Livius-datteren Neo Nebula og dermed halvsøster til de klassisk placerede hopper Lucy Liu (Myboycharlie) og Margrethe (Juniper Tree).

Hoppen ejes af Fortunen, Akinita, Tanja S., Jesper J. og F3, og hun kommer til at starte i Hotel Fortunens velkendte hvide og grønne farver.


My Nikita som åring i 2020. Foto: Berner Olsen.

My Nikita blev købt tilbage for 190.000 kroner af sin opdrætter Berner Olsen på åringsauktionen og sidenhen solgt til My Stable, A-M Kruse, Bolding og Akinita.

My Nikita er efter Kahyl (Galileo) og sidste afkom ud af Mowerina-vinderen All Right (Always Fair) – hvilket gør hende til halvsøster til bl.a. Lady Clementine (Richard Of York), Jolie Fleur (Richard Of York) og Edge Of Eternity (Academy Award).


Red Memory som åring i 2020. Foto: Berner Olsen.

Red Memory er en fuks hoppe som i Al Shemali (Medicean) deler far med staldens store 2-årsstjerne i fjor, My Jamil.

Red Memory er ud af den tidligere stjernehoppe Golden Memory (Dexterity), og Bettina Andersen fik hammerslaget på hende for 76.000 kroner på auktionen.

Hoppen ejes nu af Dorte Pedersen og Per Jensen.


Sidste års 2-årsvinder Would He er helbror til Seattle Sun. Foto: Burt Seeger.

Endnu et afkom efter Al Shemali blandt den yngste årgang findes i den fukse vallak Seattle Sun, der både er ejet og opdrættet af Lone Reimer Høgenhaug.

Seattle Sun er ud af Zolitall (Balmont) og dermed helbror til 3-årige Would He, der var vinder som 2-årig i fjor for Andersen-stalden og en del af den nuværende 3-årsbrigade.


My Jamil efter sejren i Dansk Galops Auktionsløb. Foto: Burt Seeger.

De 3-årige anføres som bekendt af My Jamil og tæller foruden Would He også Center Divider-sønnen A Lady’s Man, samt endnu ustartede My Pride (Binary File), der er helbror til My Nephew og halvbror til staldens Oaks-3’er i fjor, My Little Sister (Kahyl).

Gold Devisor vinder sikkert under Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.

Netop My Little Sister er den yngste blandt de ældre, som også tæller 5-årige Gold Devisor (Center Divider) og Moneytalks (Eishin Dunkirk) samt 7-årige Sandtastic (Footstepsinthesand).

Sidstnævnte indleder sæsonen med et handicap på 90.

Sandtastic efter triumfen i Zawawi Sprint Cup. Foto: Burt Seeger.

Bettina Andersen havde sin hidtil bedste sæson i karrieren i 2020, hvor det blev til over 1,4 millioner i præmier til hesteejerne.

Træningslisten pr. 9. marts ser sådan ud:

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen