fbpx

War Emblem vandt Preakness Stakes

Chancen for at få den første Triple Crown-vinder siden Affirmed i 1978 lever stadig, efter Bob Baffert-trænede War Emblem lørdag aften dansk tid hjemtog The Preakness Stakes på Pimlico Racetrack med trekvart længde foran storoutsideren Magic Weisner, mens Proud Citizen og Harlan’s Holiday fulgte på de næste pladser.

War Emblem vandt for to uger siden Kentucky Derby, og efter nu at have vundet Preakness Stakes går turen til Belmont Park den 8. juni, hvor det sidste ben af årets Triple Crown, Belmont Stakes, skal afvikles.

Bob Baffert har aldrig vundet The Triple Crown, men det er fjerde gang på seks år at træneren har vundet to ud af de tre løb. Både Silver Charm og Real Quiet vandt både Kentucky Derby og Preakness Stakes, for derefter at slutte anden i Belmont Stakes.

Især Real Quiets nederlag var svært at tackle, fordi hesten blev slået med det absolut mindst mulige.

Sidste år vandt Bafferts Point Given både Preakness Stakes og Belmont Stakes, men havde inden da sluttet på en skuffende femteplads i Kentucky Derby.

War Emblem ejes ligesom Point Given af Prince Fahd Salmans The Thoroughbred Corporation, som får udbetalt yderligere 5 millioner dollars af Triple Crowns sponsor VISA hvis hesten vinder.

Der har i alt været 11 Triple Crown-vindere i historien, den hidtil sidste nulevende Seattle Slew, gik bort for fjorten dage siden, så det ville passe perfekt hvis væddeløbssporten fik en ny nulevende legende efter løbet på Belmont Park den 8. juni.