fbpx

Vejen til Dansk Derby: Ranking og noter – 1. juli

Så er der en måned og to dage til Dansk Derby 2024, og endnu et vigtigt ‘trial’ blev afviklet i lørdags, hvor Dorte og Keld Moe Jacobsens Biot triumferede i Aarhus Stiftstidende Jydsk Derby. Dén præstation blev belønnet med et kilo, og Biot er nu oppe på siden af Zidane i den opdaterede ranking.Rikke Rohbach Bonde-trænede Manhattan Carlras (Juniper Tree), som var tredje bag Biot (City Light) og importerede Giovanni Torkdahl (Lope De Vega) i Jyllandsløbet, blev hævet fire kilo til 78, og han ser nu også ud til at være Derbyklar.

Bettina Andersens Petit Prix-vinder, Footstepsofspring (Baltic Rock), blev hævet til 76 og deler nu 15. pladsen med Duke Of Hastings (Juniper Tree), Hockey Carlras (Moohaajim) og Kis (Moohaajim).

Sidstnævnte var tredje bag Footstepsoffortune i Petit Prix og blev sænket to kilo fra 78 til 76. Footstepsoffortunes staldveninde, Mowerina-vinderen A Lady’s Dream (Giant Sandman), endte på fjerdepladsen i Jyllandsløbet og blev sænket et kilo til 78.


Også Lea Olsens Lord Of Denmark (Lord Of England), som var uplaceret i Jyllandsløbet, og Søren Jensens Neverever (Juniper Tree), der var tredje på Klampenborg i lørdags, faldt et stykke ned af rangstien. Begge heste ligger med 75 i handicap på en delt 19. plads med Amason (Appel Au Maitre) og Lifestyle (Moohaajim).

Til gengæld steg Lea Olsens Consolation-vinder Spot On (Moohaajim) til 73 og er nu inde i Top 30.


Søndagen på Jägersro blev en god én af slagsen for Nina Lensvik, som vandt Svenskt Oaks Trial med Aletheia (Areion). Aletheia steg til 80 på den præstation, men hun er ikke meldt i Dansk Derby og går naturligvis imod ‘hoppernes derby’ på Jägersro dagen efter Klampenborgs Derbydag.

Men Nina havde også Juniper Tree-sønnen Los Angeles til start i Silverhandicap mod ældre heste, hvor han med en andenplads bag Ode To My Mother (Make Believe) blev hævet yderligere to kilo til 79.


Los Angeles deler nu syvendepladsen med Niels Petersens umiddelbart eneste Derbykandidat, Chelsea Morning (Mustajeeb), og med kun to starter bag sig er der fortsat mulighed for rig udvikling i den fukse lillebror til Kriteriums-vinderen Palm Springs og den svenske Derby-vinder Bokan (Soldier Of Fortune).

Helt i toppen af listen finder vi fortsat Jan-Erik Neuroths Schamyl (Appel Au Maitre) på 86, et kilo foran Bent Olsens Brigadier (Moohaajim) og tre foran Biot og Zidane.


Få hele overblikket på den opdaterede rankingliste hér.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top