fbpx

Ustartet søster til Good Fortune bedækkes i Frankrig

Majbritt og Karsten Østergaard skal for første gang opleve at have et af deres opdræt til start i Dubai, når 5-årige Good Fortune efter planen sæsondebuterer på Meydan den 27. januar. På stutteriet i Nordjylland råder parret over både moderen og halvsøsteren til deres store stjerne.


Aperola og Oliver Wilson vinder Future Stars. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Aperola ved storløbssejren i Future Stars på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

11-årige Eko Palace Bay, hvis far Siyouni (Pivotal) i dag bedækker til en takst på 150,000 euro på HH Aga Khans Haras de Bonneval i Frankrig, nåede grundet en skade aldrig selv til start, men i stutteriet har hun været et fremragende aktiv for Majbritt og Karstens Stutteri Outback.

Hendes første afkom var Aperola (Appel Au Maitre), der fløj igennem sin 2-årsæsson med sejre i bl.a. Future Stars og Produce Stakes, og som sidenhen blev bedre og bedre. Hun sluttede i fjor karrieren med otte sejre, knap en million kroner på præmiekontoen og et tophandicap på 84.

Good Fortune ses herover vinde Breeders’ Trophy Mile i 2022. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Siden kom Aperolas helbror Good Fortune, der hidtil i karrieren har vundet halvdelen af sine 16 starter og er få tusinde kroner fra at runde to millioner indtjening.

Blandt de store triumfer er Breeders’ Trophy Classic, Breeders’ Trophy Mile og Jockeyklubbens Grand Prix, men Good Fortunes bedste præstation hidtil er andenpladsen i sidste sæsons Pokalløb (L) på Derbydagen, hvor han kun var slået af King David (Elusive City).

Desuden er det blevet til en andenplads i Dansk Breeders’ Cup samt tredjepladser i Dansk Derby og Breeders’ Prize Classic – alle tre gange bagved Iron Butterfly (Swipe).

Mens Good Fortunes karriere brager videre på banerne i 2023, er Aperola nu på vej i avlen – men det er hun ikke ene om i søskendeflokken, for Eko Palace Bays 3-årige datter Juniper Bay (Juniper Tree) skal nemlig også bedækkes for første gang i 2023.

Juniper Bay fik en skade i kodesenebenet som 2-årig i fjor, og hun kommer derfor aldrig til start. Hun har gået hjemme på stutteriet et godt stykke tid, og nu får hun til gengæld lov til at starte avlskarrieren ganske tidligt. Så er der jo bare nogle andre der må vinde de millioner som ellers var tiltænkt hende”, griner Karsten Østergaard, der allerede har bedækningsplanerne på plads.

“Hun skal til Frankrig og bedækkes ved den tredobbelte Gruppe-1-vinder Hunter’s Light. Jeg har fået god hjælp til at få aftalen på plads gennem Henrik Stork, og nu glæder vi os til selv at være med til at føre den fine blodlinje videre”.

Juniper Bay fotograferet i begyndelsen af 2-årssæsonen hos Søren Jensen på Enghavelyst. Foto: Burt Seeger.

Juniper Bay er efter en Galileo-hingst og ud af en Siyouni-hoppe, og nu går hun til en søn af Dubawi – det er vel præcis som det også står i lærebogen. Samtidig bliver Hunter’s Light anmeldt til den skandinaviske Breeders’-serie”.

Mens bedækningsplanen er på plads for Juniper Bay, har Majbritt og Karsten Østergaard endnu ikke bestemt sig for de nye partnere til stutteriets øvrige avlshopper.

Eko Palace Bay, der selv er halvsøster til Breeders’ Cup- og St. Leger-vinderen Steinway (Appel Au Maitre), Oaks-vinderen Brunello (Appel Au Maitre), Fyensløbsvinderen Garcon (Appel Au Maitre) og øvrige storløbsplacerede navne som Beauty Award (Acacemy Award) og Gibson (Center Divider), har termin den 12. marts og venter føl efter den svenske Derbyvinder Red Cactus (Hard Spun).

Også Listed-placerede Monza (Footstepsinthesand) venter føl efter Red Cactus, mens Arahat (Temple City) er i fol ved Al Shemali (Medicean).

Red Cactus vinder foran Jazz Explosion og Amon Ra. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Red Cactus får sin første årgang til verden i år. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Monza og Arahat har termin samme dag, om præcis en måned den 9. februar”.

Årets sidste føl på Stutteri Outback skal komme til verden i april. Hér venter Charm Spirit-datteren Diviner føl efter Appel Au Maitre (Starborough).

Diviner blev købt for 25,000 euro i ringen på Goffs February Sale i fjor, og hun nedkom den 3. april med et hingstføl efter Coolmores nu afdøde Gruppe-1-vinder Mastercraftsman (Danehill Dancer). I forvejen har hun en hingst efter Dandy Man, der nu er to år og i træning i Irland.

“Hingståringen efter Mastercraftsman skal vi sælge på den fælles skandinaviske auktion til september. Hvad bedækningsplanerne angår, tager vi først stilling til årets valg af avlshingste efter hopperne har folet”, afslutter Karsten Østergaard.

Diviner (Charm Spirit) med sit hingstføl efter Mastercraftsman i fjor. Føllet er nu blevet åring og sælges senere i 2023 på Scandinavian Open Yearling Sale. Foto: Stutteri Outback.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top