fbpx

Trænere bakker op om suspenderet Kieren Fallon

I fredags faldt hammeren for alvor over verdens bedste jockey Kieren Fallon, der af France Galop blev tildelt 18 måneders karantæne som følge af at han for anden gang testedes positiv for brug af kokain.


Hændelsen fandt sted sidste år i august, efter Fallon havde redet Aiden O’Brien-trænede Myboycharlie først over stregen i Prix Morny (Gr.1), og efter flere høringer faldt dommen altså i fredags – halvandet års pause til den 42-årige jockey, der nærmest skal ud i et comeback af Lester Piggott-lignende dimensioner for at kunne redde karrieren.

Selv afviser Kieren Fallon dog at hans karriere er i fare. “Jeg føler mig stadigvæk ung og har mange år tilbage endnu. Dette er kun et mindre tilbagetrin, ikke nogen tragedie”, udtaler han til Racing Post.

Kieren Fallon vil være 44 år gammel når hans verdensomspændende udelukkelse ophører, hvilket er 10 år yngre end Lester Piggott var da han 1990 nærmest tog direkte fra sin fængselscelle til lufthavnen for at flyve til USA og ride Royal Academy til sejr i Breeders’ Cup Mile (Gr.1).

Opbakningen til Kieren Fallon fra hans trofaste trænere har været enorm, og navne som David Nicholls, Ed Dunlop, Paul Howling og John Hills støtter alle op omkring den skandaleombruste verdensstjerne og udtaler til Racing Post at de utvivlsomt vil være der for ham når karrieren kan genoptages om halvandet år.

Kieren Fallons mægtige arbejdsgiver Aidan O’Brien har dog endnu ikke udtalt sig i sagen, og det på trods af at han igennem hele retsforløbet omkring “race fixing” som afholdt Fallon fra at ride i både England, USA og Australien altid stod bag sin førstejockey. I stedet har Coolmore udgivet en kort pressemeddelelse hvori de skriver at de vil fortsætte med at bruge “the best available” og ikke umiddelbart har i sinde at ansætte en anden førstejockey mens Fallon er væk.

På trods af meddelelsen fra Coolmore har flere engelske bookmakerfirmaer allerede nu åbnet for spil på hvem der 1. april næste år vil overtage Fallons job på Ballydoyle, og her er irske Johnny Murtagh den klare favorit.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top