fbpx

Stærkt 3-årshold hos Søren Jensen

Championtræner Søren Jensen gjorde sidste år rent bord i samtlige store 2-årsløb på Klampenborg. Mayfair, Eko Radisson SAS, Belle De Crecy og Novapearl blev alle storløbsvindere, hvilket indikerer den professionelle timing og indsats på Søren Jensens to træningskvarterer på Enghavelyst ved Klampenborg og Focus i Birkerød.


Den brune hoppe Mayfair henrykkede mange, da hun som det første afkom efter Richard Of York krydsede målstregen som sikker vinder af sit maidenløb og senere nærmest gav opvisning i Skandinavisk Opdrætningsløb, men kort tid efter blev hun skadet for resten af sæsonen. “Det var ærgerligt, for hun havde vist meget gode takter, og ingen ved hvad det kunne være blevet til”, siger Søren og fortsætter:

“Men hun er vokset helt sammen nu og har været i træning siden december. Mayfair er blevet mere langbenet og er let at træne, hun gør hvad der bliver bedt om”. Mayfairs hovedopgaver i år bliver Mowerinaløb og Svenskt Oaks, som hendes dygtige mor All Fair vandt i 1994.

Eko Radisson SAS (Dear Doctor – Trout) var en speciel type som 2-åring. Han var tidligt klar og løste sine første opgaver i bl.a. Auktionsløb på besnærende vis, men han faldt skuffende helt fra i Vinterfavoritternes Ærespræmie.

“Jeg tror ærlig talt, at han havde fået for meget træning gennem sæsonen. Han så klar ud tidligt, men måske var han ikke helt så stærk som jeg først havde regnet med. Jeg tror, at grunden til hestens flotte præstationer skyldes hans høje kapacitet, og jeg ser meget frem til denne sæson, hvor Eko Radisson SAS virker meget stærkere. Han burde på sin afstamning stå distancen og hovedopgaven bliver Dansk Derby”.

Sæsonens store overraskelse var den hurtige hoppe Belle De Crecy (Rurik – Hot Ember), der vandt Dansk Kriterium foran favoritten Eko Radisson SAS. “Belle De Crecy så ikke ud af meget i starten af sæsonen, men hen ad vejen trænede hun bedre og bedre og endte altså med at blive virkelig hurtig. Samtidig er Belle De Crecy nem at træne, og fysisk har hun et lille plus i forhold til Mayfair, men hun står nok ikke over 1600 meter, derfor bliver opgaverne Mowerinaløb og Dianalöpning”.

Søren Jensens fjerde storløbsvinder var Novapearl (Spectacular Tide – Novascotia), der efter en medrivende opløbskamp sejrede i Vinterfavoritternes Ærespræmie. Hun er lillesøster til storløbsvinderne Novakey og Novafun, men virker ifølge træneren en del mere fornuftig og afbalanceret. “Hun er blevet meldt i stort set alt, men vil have fordel af noget længere distance. Hun har jo en virkelig god afstamning og Breeders’ er hovedmålet for hende i år. Hun rummer i hvert fald meget høj klasse og vil også tage sin del af kagen i de store 3-årsløb”, spår Søren i en sikker tone.

Udover Søren Jensens fire storløbsvindere må ikke glemmes staben af de lidt senere udviklede heste, såsom Eko Ritz (Final Appearance – Eltsinea). “Eko Ritz er lillebror til Eko Deauville, der vandt 2000 Guineas forrige år. Han kan simpelthen være hvad som helst, for han ser fantastisk godt ud på nuværende tidspunkt. Han kommer ud først på sæsonen og skal gøres klar til storløbene. Han er noget kraftigere end Eko Deauville og ligner en miler, men med Final Appearance som far har vi nok også en fin hest over de lidt længere distancer”.

Så er der Magic Wind (Magic Ring – Vaigrant Wind), der gennemgik en fantastisk udvikling fra sin første til sidste start i fjor. Han vandt bl.a. Kriteriums Consolation og var kort slået til andenpladsen af Novapearl i Vinterfavoritternes Ærespræmie. “Vinterfavoritterne var nok en smule for langt på daværende tidspunkt, men han er en rigtig Guineas/Larch hest, der kan nå langt på sin hurtighed”.

Smiling Groom (Dunphy – Stolga) er en lillebror til Eko Negresco, der viste stort talent i de første starter, men var meget uheldig i Vinterfavoritternes Ærespræmie. Han sluttede af med en andenplads i Basnæsløb over 1800 meter, og træneren ser positivt på hestens chancer for at begå sig mod 3-års toppen herhjemme. “Smiling Groom ser på nuværende tidspunkt endnu bedre ud end Eko Negresco gjorde før sin 3-årssæson. Der er afgjort muligheder i ham og hovedopgaven bliver Dansk Derby”.

Søren Jensens stald rummer i år sytten 2-åringer af dansk og svensk opdræt. “Mit 2-årshold er mindst lige så godt i år som de foregående”, siger Søren Jensen. Fra publikums side vil der angiveligt rettes størst opmærksomhed på den skimle hingst New York (Richard Of York – All Fair), som Stald Can købte for 500.000 kroner på Dansk Galops Åringsauktion fra Stutteri Bregnerødgård. New York er lillebror til Mayfair, men rummer ifølge Søren Jensen endnu højere klasse. “Han er meget fin og ligner virkelig en tophest. Han gør alt hvad han bliver bedt om og lader til at blive tidligt klar – et oplagt emne til Klampenborg HesteEjerForenings Følg 10 Heste”.


Bouffant (Starry Night – Hot Ember) er lillebror til Belle De Crecy, men de har ikke meget tilfælles på udseendet. Bouffant bliver en meget senere hest, og der går et godt stykke tid før han debuterer.

I øjeblikket er det Giddy-Up (Spectacular Tide – Novaqueen) og Mitsubishi (Richard Of York – Tailormade) som er længst fremme i træningen, men billedet kan jo hurtigt nå at ændre sig gennem de næste tre måneder op til to-års premieren.

Søren Jensen måtte i vinterpausen sige farvel til sit flagskib Federico der nu er gået i avlen på Hovhedegård, men heste som Novakey, Eko Negresco, Steel Express og nyimporterede Skiinos kan med lidt held alle blande sig i Skandinaviens elite.


“Novakey udvikler sig stadig og er utrolig stærk. Hvis han løber lidt mere med omtanke kan han nok også vokse lidt i handicap. Han er blandt de bedste på sine gode dage, hvilket han beviste da han vandt Jockey Club Cup (L) sidste år. Novakey er bedst i den bløde bane, idet han er mere stærk end speedy og han bliver manageret fra 1800 meter og op”.

Eko Negresco var spået en stor 4-årssæson efter sin sejr i Svenskt St. Leger foran Brown Ale i 1998, men sejrene udeblev, hvilket var en skuffelse for alle omkring hesten. “Vi tog måske munden for fuld sidste sæson, men han løb faktisk pænt både i Stockholm Cup og Scandinavian Open. Han virker som en bedre hest nu, men vi managerer ham stille og roligt i starten af sæsonen for at give ham selvtillid, og så håber vi på at han vokser med opgaverne”.


Skiinos er blevet importeret i vinterpausen efter en meget speciel karriere i Frankrig. “Han startede ganske få gange som 2- og 3-årig og stod derefter stille hele 4-års sæsonen. Og som 5-årig løb han hele 17 gange. Her var han blandt andet nummer to i et Listed Race i Paris og tjente næsten en halv million FF. Han står efter 89 i handicap, hvilket må række et stykke vej i Skandinavien. Han er blandt andet meldt i Per-Erik Pramms’ Minnelop, Pokalløb og Marit Sveaas Minneløp. Han skal helst have god eller blød bane og 1600-1800 meter”.

Den fukse hoppe Steel Express gik nogle fantastiske løb på Klampenborg i fjor, hvor sejren i Dansk Oaks var højdepunktet. Derimod havde hun svært ved at slå igennem på de øvrige baner i Skandinavien. “Hun har overvintret fint og vi går efter de store hoppeløb på græs over distancen i hele Skandinavien. Jeg tror på, at hun kan gøre sig mod de bedste hopper, men hun kan til tider være noget varm, hvilket gør det svært at bedømme hvordan sæsonen kommer til at forløbe”.


Med hensyn til Klampenborgs fremtid er championtræneren optimistisk på grund af de mange nye tiltag der er sket i vinterens løb. “Træningsforholdene er blevet optimeret. Den nye tribune ser flot ud, og tiltag såsom de nye rails giver forhåbning om, at det er ved at være nye tider for sporten. Tipstjenestens overtagelse af DanToto kan med lidt held bringe os ud af det dødvande vi har svømmet i gennem de sidste 10-12 år.

Øresundsbroen får også meget at skulle sige. Nu tager det kun tre kvarter at komme over Sundet, og trænerne får større mulighed for at rejse med hestene – og for mit eget vedkommende kan jeg forhåbentlig begynde at vinde løb på Jägersro igen efter nogle dårlige sæsoner”, slutter Søren Jensen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top