fbpx

Stærk storløbsdouble for Nils-Petter Gill og Lennart Hammer

Lennart Hammer har igennem de sidste to sæsoner haft skriftlig kontrakt med den norske storhesteejer Nils-Petter Gill, og det er en kontrakt der bl.a. indbragte duoen sejren i det norske Derby med Bye Bye Loev i fjor.


Torsdag aften fejrede Gill og Hammer to yderligere triumfer, da 2-årige Escarpada vandt Eivind Eckbo Legats Vandrepokal og Lloret De Mar tog sig af Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer på Øvrevoll.

Schweitzisk-fødte Escarpada blev købt på auktion i Frankrig sidste år for forholdsvis små penge, og det var Nils-Petter Gills drøm at vinde netop Eivind Eckbo Legats Vandrepokal med hesten, idet det således ville blive hans tredje sejr i løbet, hvilket betyder at pokalen kunne blive hans for altid.

Træner Are Hyldmo indfriede Gills forventninger – Escarpada førte fra start til mål og vandt til sidst overlegent med 2½ længde foran debuterende Best Image og danskopdrættede Naja. Førstepræmien var 72.500 kroner værd for Escarpada, der nu har vundet samtlige tre karrierestarter og indtjent et godt stykke over 100.000 kroner.

Lennart Hammer måtte kæmpe anderledes hårdt på ryggen af den 3-årige hoppeLloret De Mar i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer over 1800 meter. Her så sejren nemlig længe ud til at gå til Niels Petersen-trænede The Pirate/EspenSki, der midt i opløbet havde koblet grebet på længe førende Fairy Chief/Fernando Diaz. Siden kom Nablus/Fredrik Johansson også frem indvendigt i et stærkt angreb, men ingen afsluttede så godt som Lloret De Mar, der akkurat på målstregen satte hovedet foran The Pirate til førstepræmien på 115.000 kroner.

Nablus tog tredjepladsen foran Fairy Chief, mens Søren Jensen-trænede Polemic/Kim Andersen snuppede den sidste præmie foran staldkammeraten Sir Alexander/Nicholas Cordrey.

Lloret De Mar, der her vandt sin tredje sejr på stribe, er både ejet og opdrættet af Nils-Petter Gill, der både ejede og fejrede store triumfer med hoppens far Philidor og mor Top Cat. Philidor tilhørte den ypperste skandinaviske milerelite og har som avlshingst gjort sig rigtig godt bemærket. Han har ikke haft de store chancer i stutteriet, men er alligevel blevet far til storløbsvindere som Nothing To Do, Easy Boy, Philitagain og nu Lloret De Mar.

Lloret De Mars mor Top Cat (Be My Chief) var ligesom Philidor selv vinder i England inden hun kom til Skandinavien. Som 3-årig vandt Top Cat både Norsk 1000Guineas og Dianalöpning, og senere i karrieren blev det til triumfer i bl.a. Scandinavia Cup på Jägersro. Top Cat ejes nu af danske Stutteri Hjortebo i Bjerringbro, og hun er i år i fol ved Academy Award.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top