fbpx

Skandinaviske opdrættere kan vinde fribedækning på The National Stud

Opdrættere i Sverige, Norge og Danmark får i år en unik mulighed for at vinde en fribedækning ved én af avlhingstene på The National Stud i Newmarket. Det strålende initiativ er taget af Norsk Galopps Marianne Ek og kommer til at glæde den vindende opdrætter i Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer.


Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer blev i fjor vundet af Stutteri Hjortebo-opdrættede Schamyl foran Rävdansen-opdrættede Chelsea Morning. Foto: Hesteguiden.com.

Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer rides over 1370 meter græs på den norske Derbydag den 25. august, og der meldes til løbet om en god måneds tid – mandag 15. juli.

“Præmien er gyldig i to år, således at den vindende opdrætter får god tid til at planlæge hvilken hoppe der ønskes bedækket, og det er også muligt at få hjælp til at købe en ny avlshoppe, som kan blive bedækket før den vender hjem”, fortæller initiativtager Marianne Ek fra Norsk Galopp.

The National Stud har i den snart forgangne bedækningssæson haft følgende avlshingste opstaldet:

  • Stradivarius (Sea The Stars), £10,000
  • Lope Y Fernandez (Lope De Vega), £8,500
  • Mutasaabeq (Invincible Spirit), £6,500
  • Rajasinghe (Choisir), £3,000
  • Time Test (Dubawi), £8,500


“Samarbejdet med The National Stud gælder for opdrættere fra hele Skandinavien, og jeg håber, at det vil føre til to ting: at hæve kvaliteten på skandinavisk avl, og at præmien faktisk bliver benyttet”, siger Marianne Ek til GalopSport.dk og fortsætter:

“Jeg håber også, at den ekstraordinære opdrætterpræmie indirekte vil føre til et godt felt i selve løbet, måske igennem, at opdrættere også vil opmuntre til deltagelse i opgøret”.

Hér kan du læse mere om initiativet og besøge The National Stud online:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top