fbpx

Santiago Matias bliver avlshingst i Pakistan

Den 8-årige chilenskfødte hingst Santiago Matias blev i weekenden solgt af svenske Ingemar Persson og han går nu en ny karriere i møde som avlshingst i Pakistan.


Golden Voyager-sønnen er nemlig blevet købt af den dansk/pakistanske opdrætter og hesteejer Faisal Khan, der efter planen allerede i denne måned sender både Santiago Matias og to avlshopper til Pakistan.

Faisal Khan erhvervede sig forrige år den talentfulde Dashing Blade-datter Wiona, og på Tattersalls Mares Sale i fjor fik han hammerslag på Groom Dancer-datteren Saint-Cloud, ifolet ved Prix de l’Abbaye (Gr.1)-vinderen Avonbridge. Begge hopper er lige nu opstaldet på fynske Stutteri Havreholm, men Saint-Cloud skal sammen med Santiago Matias til Pakistan.

“Min familie driver et stutteri i Pakistan, og jeg har længe gået og overvejet at sende avlsmateriale derned. Det var egentlig også den originale plan med Wiona, men indtil videre bliver hun i Danmark hvor hun i år får føl efter AcademyAward”, forklarer Faisal Khan, der udover Santiago Matias og Saint Cloud er tæt på at afslutte endnu en handel omkring en hoppe der skal med flyet til Mellemøsten.

Santiago Matias var én af Chiles bedste heste, og han havde to Gruppe-1-sejre bag sig da han i 2003 blev importeret til Sverige og kom i træning hos Francisco Castro. Hingsten ankom dog til Skandinavien med en karrieretruende skade efter transporten, og der gik et helt år inden han fik sin længe ventede debut.

“Santiago Matias var aldrig i nærheden af at vise det potentiale han kom med fra Chile”, fortæller Ingemar Persson. Santiago Matias nåede alligevel at vinde Skånska Trängregimentets Minneslöpning, mens det blev til andenpladser i både Pramms Memorial (L) og Stockholm Cup International (Gr.3) inden karrieren endegyldigt var forbi.

“I Pakistan kommer Santiago Matias til at nyde sit otium, der er skønne omgivelser og faciliteter og han vil føle sig som en konge. Han bliver privat avlshingst på stutteriet og kommer ikke til at bedække mere end 10-12 hopper om året, resten af tiden skal han bare nyde livet under varmere himmelstrøg”, slutter Faisal Khan.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top