fbpx

Rune Haugen dominerede med to Listed-sejre

Bent Olsen tog de klassiske roser i Norsk 2000 Guineas med hjem til Danmark, men derudover stod der Rune Haugen på alt ved søndagens løb i Oslo. Haugen vandt to Listed-sejre og yderligere to løb på dagen.


I Norsk Jockeyklubs Sprintløp (L) over 1200 meter var den lynhurtige chilener Steve’s Champ genforenet med sin “landsmand” Fernando Diaz, og duoen førte hver en meter af opgøret. Det resulterede i en overlegen to længders sejr foran Søren Jensen-trænede Lady Lily, der endnu engang fik bevist at hun var et virkelig godt køb gjort af Elkær Stutteri, mens Steve’s Champs staldkammerat Miyasaki sluttede tredje foran Bent Olsen-trænede Faahem og Jacob Fretheims Royal Hill. Førstepræmien i Norsk Jockeyklubs Sprintløp (L) var 90.000 kroner.

I Polar Mile Cup (L) over 1600 meter var Rune Haugen og Fernando Diaz på pletten igen, denne gang med 5-årige Tertullus, der knuste al modstand og vandt med 4½ længde foran Woy Woy og sæsondebuterende Hovman.

Tertullus vandt Norsk 2000 Guineas som 3-årig, men efter han blev ramt i øjet af en sten i Norsk Derby har han været igennem flere operationer for at redde synet. Monsun-sønnen startede kun tre gange i fjor, men i år lader han til at være tilbage for fuld kraft og han kunne her hjemtage sin første Listed-triumf. Ligesom Steve’s Champ ejes Tertullus af Stall NOR og Lagulise Racing.

Haugens to yderligere dagssejre blev vundet med henholdsvis Massenzio og Enmore, der begge blev redet først over stregen af Jacob Johansen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top