fbpx

RaceTime: Champagneproppen sprang på Stutteri Stork

Havana Red er konstateret i fol med Cracksman. Og det skete samme dag, som RaceTime besøgte Stutteri Stork. Sikken timing. Og det blev fejret med champagne. De er alle vegne, Stutteri Stork. Pia og Henrik Stork. De er bedst kendt som opdrættere i Danmark, især af King David. Men siden 2022 har de nu også kastet sig over international pinhooking. De brænder for dansk galop og -galopavl, som de yder et stort bidrag til gennem deres engagerede indsats, og de blev kåret til Årets Partner 2023 på Klampenborg Galopbane.


Pia er klar med champagne. Det var en stor dag for Stutteri Stork og for dansk galopavl. Listed-vinderen Havana Red var konstateret i fol ved Frankel-sønnen Cracksman. Foto: Klaus Bustrup.

BREAKING NEWS.

Torsdag den 7. marts kl. 13.10 blev den skandinaviske tophoppe, Havana Red, på Darleys Dalham Stud i Newmarket bedækket af Cracksman. Der er stor præcision, når det gælder et af verdens førende stutterier.

Cracksman er far til vinderen af Prix de l’Arc sidste år, Ace Impact.

Og allerede den 25. marts fik Pia og Henrik Stork den meget imødesete, glædelige besked om, at Havana Red er konstateret i fol.


Lennart J:r Reuterskiöld trænede The JC Organizations Havana Red i fire sæsoner, og han sadlede hende til otte sejre i tre forskellige lande, bl.a. i Norsk Oaks og i Stockholm Fillies & Mares Stakes (L). Foto: Burt Seeger.

”DEN ENESTE HEST VI HAR KØBT TO GANGE”.

Henrik forklarede: ”Efter en fremragende væddeløbskarriere købte vi sidste år Havana Red tilbage, så hun kunne gå i avlen”.

”Hun tilbragte tidligere 10 måneder hos os, efter at Pia og jeg havde købt hende på Goffs November Foal Sale i 2017”.

Det var Stutteri Storks første forsøg med pinhooking, og året efter blev Havana Red som åring solgt til The JC Organisation som en god forretning for Stutteri Stork. Og det viste det sig også at blive for The JC Organization.

”Vi var glade for at kunne købe Havana Red tilbage fra The JC Organization, og vi var enige om, at hun fortjente det bedste, når hun skulle i avlen”, tilføjede Henrik.

Havana Red er den mest vindende og sejrende hoppe efter den nu afdøde succesfulde avlshingst Havana Gold. Så ikke kun i skandinavisk, men også i europæisk sammenhæng er hun velestimeret”.


Cracksman er efter Europas førende avlshingst, Frankel. Cracksman selv var førende ”second crop sire” i 2023, og han er far til vinderen af Prix de l’Arc de Triomphe i fjor, ubesejrede Ace Impact. Foto: Darley.

STUTTERI STORKS STØRSTE SATSNING TIL DATO.

Cracksman står til en bedækningspris på 17.500 pund, og det er vores største satsning til dato. Derfor er vi så glade i dag, hvor alt foreløbigt kun er gået godt”, gav Pia og Henrik udtryk for, da RaceTime besøgte dem mandag i påskeugen.

Cracksman er i Danmark allerede far til Lone Kaj-Nielsens American Queen, der blev solgt for 500.000 kroner på Scandinavian Open Yearling sale i fjor som auktionens næstdyreste.

Cracksman blev i 2018, da han var fire år, betragtet som verdens bedste hest med sejre i Prix Ganay på Longchamp, Coronation Cup på Ascot og Champion Stakes på Ascot – alle Gruppe-1-løb.


Alléen ned til Stutteri Stork. Porten er ny. Den øger sikkerheden. Men den er da også flot. Pia har tidligere sagt: ”Når jeg kommer hjem fra arbejde og blinker fra til alléen ned til stutteriet, tænker jeg altid på, hvor misundelige de må være i bilerne bag mig”. Foto: Klaus Bustrup.

MEGET HAR ÆNDRET SIG.

RaceTime besøgte senest Stutteri Stork i 2019. (RaceTime MAGAZINE 5/2019.)

Meget har ændret sig siden da. Pia og Henrik har fulgt deres plan om udvikling af stutteriet. Boksene er fyldte. Der er plads til syv avlshopper og fire åringer. Og de har en god stamme af avlshopper efter årlige indkøb af en eller flere nye gode avlshopper.

Hvert år sender Pia og Henrik desuden en eller to hopper til internationale, anerkendte avlshingste. Kvalitet har altid været i højsædet for Stutteri Stork.

Pia og Henrik er blevet mere kommercielle, omkostningsorienterede, forretningsorienterede.

”Skrappere, skarpere til at træffe beslutninger”, som Pia sagde.

Og Henrik tilføjede. ”Jeg bruger nu al min arbejdsindsats på stutteriet. Vi har ingen daglig medhjælp, og vores engagement i pinhooking har åbnet op for et ekstra forretningsområde”.

”Samtidig gør vi meget ud af markedsføring af stutteriet”. Henrik er cand.merc. og tidligere marketingdirektør.

”Og jeg nørkler en del med bedæknigsplaner for vores hopper. Det gælder om at finde de rigtige kryds. Og der er mange programmer/værktøjer, der kan være behjælpelige i den sammenhæng”.

Alt sammen med det formål at gøre stutteriet til det, som Pia og Henrik gerne vil have. Og det er de nået meget langt med.

Henrik og Pia Stork fotograferet foran stuehuset på Stutteri Stork, hvorfra der er er fri udsigt over foldene – især efter hækken er blevet klippet. Fra terrassen kan de nyde morgenkaffen og se til, om alt er vel. Foto: Klaus Bustrup.

Men noget er stadig, som det var før. Dengang var King David på alles læber. Han er stadig aktiv. Og som opdrættere af Lord Of Denmark, en af favoritterne til dette års Derby, og ejere af en række veltrukne avlshopper, er Pia og Henrik Stork fortsat i begivenhedernes centrum.

Så det bliver et spændende år for Stutteri Stork. Good Luck.

King David. Maleri af Jeppe Eisner fra Pia og Henriks hjem. Den eneste danskopdrættede hest i mange år, der har vundet et Gruppe-3-løb i udlandet.

DEJLIGT AT VÆRE TILBAGE.

Det var en fornøjelse i Påskeugen at være tilbage på Stutteri Stork. På mønsterstutteriet i de skønne, landlige omgivelser ved Tune. Og at genopleve de forårskåde åringer og avlshopper, der forventningsfuldt i deres folde ser frem til forårets komme.

Pia og Henrik sparede sammen i 15 år, inden de fik råd til at købe ejendommen og de tilhørende otte hektar land, og nu nyder de – meget fortjent – tilværelsen her.

Lige nu har tre åringer hjemme på Stutteri Stork. Og fire af avlshopperne er i fol, men ingen af dem har folet endnu.

Når stalden er fyldt, er der syv avlshopper på stutteriet, men ofte er nogle af hopperne på romantisk eventyr i udlandet.

Tre veltrukne og veludseende åringer på Stutteri Stork klar til salg nu eller senere på efterårets åringsauktion på York Stutteri. De er velopdragne. Når Henrik fløjtede, kom de straks og stillede sig til skue. Foto.: Klaus Bustrup.

HELBROR/ -SØSTER TIL SIR JEFFREY PÅ VEJ.

Edallora (Refuse To Bend), er p.t. i Frankrig og i fol ved Hunter’s Light (Dubawi), og vi venter på, at hun snart får en lillebror eller -søster til Sir Jeffrey”, kunne Henrik berette.

”Hun havde termin den 7. marts, men hun går altid over tiden. Hun skal i år igen bedækkes af Hunter’s Light”.

”Men så får hun til gengæld ”fri” næste år. Vi giver ofte vores avlshopper et sabbatår”.

Stutteri Stork har allerede en halvsøster til Sir Jeffrey på stutteriet. En hoppeåring efter Footstepsinthesand, der i Skandinavien bl.a. er far til den dobbelte derbyvinder Stroxx Carlras, den svenske derbyvinder Duke Of Burden, den Gruppe-2-vindende avlshingst Giant Sandman med flere.

Sir Jeffrey omgivet af Karin Salling og Lea Olsen efter sejren i Den Jydske Vinterfavorit i 2022. Carlos Lopez red. Foto: Ole Hindby.

LORD OF DENMARK OG SIR JEFFREY REDDEDE SIDSTE SÆSON.

”Sidste sæson var ikke prangende for vores afkom”, fortalte Henrik ”. Men den 11. november i fjor vandt først Lord Of Denmark og senere på dagen Sir Jeffrey overlegne sejre på Jydsk Væddeløbsbane, og så var sæsonen reddet”.

”Det er perfekt at vinde løb på sidste løbsdag”, understregede Henrik med et smil. ” Så går man en god vinter i møde. Håbet er lysegrønt. Intet kan modbevises”.

Karin Salings Sir Jeffrey, der er i træning hos Lea Olsen, afsluttede 2023-sæsonen med en 15 længders sejr på Jydsk Væddeløbsbane, og han er nu oppe på et handicap på 83.

Han bliver spændende at følge i år, mener Henrik. ”Han var skadet i en stor del af sin treårssæson, men han er kommet godt over det”.

Edallora er også mor til Kong Salomon (Havana Gold). Der var store forventninger til ham, og Kong Salomon var en af stjernerne i TV2-serien ”Højt til hest”. Desværre blev han skadet og måtte indstille løbskarrieren.

Den ustartede3-åring Hockey Carlras (Moohaajim), er også ud af Edallora. Han ser godt ud, og der tales pænt om ham.

Kong Salomon var som Sir Jeffrey ejet af Fru Salling, i træning hos Lea Olsen og opdrættet af Stutteri Stork. Det samme team som står bag en af derbyfavoritterne, Lord Of Denmark.

King David sammen med moderen Jeunesse Lulu efter fødslen i 2015. Allerede dengang annoncerede GalopSport, at et afstamningsmæssigt meget interessant føl var kommet til verden. Foto: Stutteri Stork.

”THE BEST OF BOTH WORLDS”

Ovennævnte er et citat fra Henrik Stork refererende til Lord Of Denmark (Lord Of England). Og Henrik uddybede.

Lord Of Denmark har samme far som den danske derbyvinder Queen Rouge, og moderen Jeunesse Lili (Mingun) er halvsøster til King David (Elusive City)”.

” Vi købte Montjeu-hoppen Jeunesse Lulu på Arqanas december auktion i 2014 i fol ved vinderen af Prix Morny (Gr.1), Elusive City”, fortalte Henrik.

”Og resultatet blev den tredobbelte Gruppe-3-vinder, nu 9-årige King David. Han er stadig aktiv væddeløber, og i år er han kommet i træning hos Rikke Rohbach Bonde, hvor han har det godt og føler sig veltilpas”.

Året efter blev Jeunesse Lulu mor til et hoppeføl, Jeunesse Lili (Mingun), der – efter en række desværre ulykkelige hændelser som væddeløber – gik i avlen på Stutteri Stork. Her blev hun i 2021 mor til Lord Of Denmark (Lord Of England), der står stærkt i derbysammenhæng efter sejren sidste efterår i Herman Sallings Mindeløb, Den Jydske Vinterfavorit – med 10 længder.

Jeg spurgte, hvordan de ser på Lord Of Denmarks derbychancer.

”På papiret ser det godt ud”, svarede Henrik. ”Han har noget at have det i. Jeg var meget imponeret af Lord Of Denmarks sidste start som 2-årig, hvor han bare fortsatte og fortsatte trods den tunge bane”.

”Afstamningen er også i orden, men som bekendt skal alt flaske sig for at blive derbyvinder”.

Lord Of Denmark vinder Købmand Herman Sallings Mindeløb – Den Jydske Vinterfavorit i overlegen stil med Årets Komet 2023, Kelvin Belcourt, i sadlen. Foto: Ole Hindby.

Jeunesse Lili fik i 2023 en hoppe efter den franske derbyvinder, skimle Reliable Man, og hun er i fol ved Galileo-sønnen Juniper Tree.

”I 2019 købte vi på Tattersalls July Sale i Newmarket en halvsøster til Jeunesse Lulu (Montjeu), Pearl City, der er efter Zamindar”, fortalte Henrik.

”Hun er bl.a mor til den 3-årige ustartede, spændende Hunter’s Light-hoppe, Valentina Carlras, der er i træning hos Rikke Bonde”.

Pearl City er i fol ved Appel Au Maitre og forventes at fole den 18. april.

Af andre avlshopper på Stutteri Stork skal nævnes Kodachrome efter Kodiac, der er far til syv Gruppe-1-vindere.

Kodachrome er bl.a. mor til Handyman Carlras og til en hoppeåring efter Juniper Tree, og hende forventer vi at skulle fremstille på Scandinavian Open Yearling Sale til efteråret”, oplyste Henrik.

På Stutteri Stork finder vi også Una Hora (Kateb), der i 2009 vandt såvel Dansk Oaks, Dansk St. Leger og Jockeyklubbens Avelslöpning (L), og året efter Dansk Breeders’ Cup.

Hun er i avlen bl.a. mor til Stald Ras’ nu afdøde Valentin Apache (Juniper Tree), der i 2018 vandt Dansk Kriterium.

Wondergirl Carlras (Australia) med sit to timer gamle hingstføl efter Wenthworth (Acclamation). Nu 2-årige Wonderboy ejes af Stald Kabo (Karen-Margrete og Bolette Sig Rasmussen.) Han er opdrættet af Stutteri Stork, og han er i træning hos Rikke Rohbach Bonde. Foto: Stutteri Stork.

EN NY WONDERBOY?

Wondergirl Carlras, der som løbshest var ejet af Stald Ras, blev importeret til Danmark af York Stutteri. Hun nåede kun at løbe to gange, inden hun gik i avlen hos Stutteri Stork. Hun er efter den engelske og irske derbyvinder Australia (Galileo), der er opstaldet som avlshingst på Coolmore, hvor han har haft rimelig succes.

Wondergirl Carlras fik sit første føl i 2022. En hingst efter Wentworth (Acclamation), der er kommet i træning hos Rikke Rohbach Bonde og navngivet Wonderboy. Og så bliver ældre galopentusiaster helt nostalgiske.

I 1961 blev Else og Preben Harhoffs superhest Wonderboy inviteret til at deltage i Washington D.C. International, det første rigtige internationale væddeløb, som vi kender dem i dag.

Det var en stor begivenhed. Transport af heste med fly til internationale galopløb havde dengang slet ikke det omfang, som det nu er tilfældet.

Wonderboy gjorde det godt på den anden side af Atlanten, hvor han blev sjette.

Han var trænet af Ivan Larsen, og han blev redet af Bent Hansen, ”Lange Bent”. Løbet blev vundet af T.V. Lark, der slog Kelso, en af historiens bedste fuldblodsheste. Det skal blive spændende at se, om nutidens Wonderboy kan leve op til sin berømte forgænger.

Wonderboy – godt pakket ind – og staldmester Flemming Nielsen på vej ud af flyet i Washington i 1961. Billedet er hentet fra Hans Erik Westerberg og Per Aa. Bustrups jubilæumsbog om ”150 år med fuldblod, fest og farver”.

INTERNATIONAL PINHOOKING GENNEM THE NORDIC PARTNERSHIP.

RaceTime skrev i januar 2022 en artikel om, hvorvidt galopheste kan være en god forretning. At eje galopheste er næsten med sikkerhed – især set over en årrække – ikke en god forretning. Det er en hobby, og den kan være dyr.

Men flere skandinaviske hesteejere og opdrættere har de senere år, flere med succes, engageret sig i pinhooking. Det gælder bl.a. The JC Organization, York Stutteri og Stall Perlen.

Udtrykket pinhooking står for at købe et føl, oftest på en auktion, med henblik på videresalg året efter på en åringsauktion, evt. Breeze-up auktion, hvor åringerne er tilredet og klar til at gå i træning.

Anna, Moa og Lilie Sundström sammen med Henrik Stork og en Havana Gold-åring, der blev solgt for 85.000 pund på Goffs Premier Yearling Sale i Doncaster i august 2023. Henrik smiler. Det var hans første internationale – og vellykkede – pinhook-forretning. Foto: GalopSport.

Det har Stutteri Stork siden efteråret 2022 nu også taget op i international skala gennem The Nordic Partnership, hvor de er medejere sammen med bl.a. familien Sundstrøm, Dalhoff og The JC Organization (Alice Weiste Christensen og John Christensen).

”Der er flere grunde til, at vi er gået ind i pinhooking” forklarede Henrik.

”Det giver et nyt forretningsben, som vi håber at kunne tjene penge på. Samtidig er det spændende, og det er med til at give os nogle gode oplevelser på europæiske galopauktioner
sammen med gode venner.”

”Endelig lærer vi meget. Når vi først har købt et føl, følger jeg f.eks. løbende med i, hvordan det går de heste, der er på stamtavlen.”

”På Goffs November Sale i 2022 købte vi i The Nordic Partnership fem føl for 222.000 euro, og på auktionerne i efteråret i fjor i Doncaster og Kildare Parks solgte vi dem for 560.000 euro”, forklarede Henrik.

”En umiddelbar fortjeneste på ca. 2,5 millioner kroner, men der er selvfølgelig forbundet udgifter med en sådan forretning”, supplerede Henrik. ”Udgifter til opstaldning, transport, forsikring, dyrlæge osv.”

The Nordic Partnerships hoppeåring efter Starspangledbanner blev solgt for 250.000 euro på Goffs Orby Sale i Kildare Paddocks i september 2023. Foto: Coulonces Sales.

De fem åringer, nu 2-åringer, to hingsteåringer og tre hoppeåringer er efter Havana Gold, Shaman, Kodi Bear, Invincible Spirit og Starspangledbanner.

Især hoppeåringen efter Starspangledbanner var en succeshistorie. Hun blev købt for 28.000 euro og solgt året efter for 250.000 euro.

Moderen Mary McPhee blev købt af York Stutteri og Joca Stable på Goffs November Breeding Sale i 2018 for 26.000 euro i fol ved Bated Breath (Dansili) og året efter fik hun et hoppeføl.

På Scandinavian Open Yearling Sale i 2020 blev Red Ruby, som hun senere blev navngivet, topscorer, da hun blev solgt for 500.000 kroner.

Red Ruby efter Bated Breath og ud af Mary M Phee var toplot på Scandinavian Open Yearling Sale i 2020, da hun blev solgt til 360 North Horse Racing for 500.000 kroner. Foto: Burt Seeger.

En halvsøster til Red Ruby, Sussex Garden (Acclamation) fik imidlertid stor succes i Irland, og det resulterede i, at Mary McPhee blev solgt tilbage til Irland, og at ejerne kunne afslutte et ekstremt succesrigt avlsprojekt.

”Faderen Starspangledbanner, der er opstaldet på Coolmore til en bedækningpris på 45.000 euro, er i avlen far til seks Gruppe-1-vindere, bl.a. California Spangle, der i Hongkong har vundet 60 millioner kroner”, fortsatte Henrik.

Starspangledbanner er i Skandinavien også far til sidste års overlegne svenske Derby- og Triple Crown-vinder Ayani.


Anna Sundström fotograferet efter realiseringen af en vellykket Pinhook-forretning. Foto: Alex Cairns / ITM.

ANNA SUNDSTRÖM.

Anna Sundström er en kerneperson i The Nordic Partnership, ligesom Filip Zwicky har en
koordinerende rolle, ikke mindst i forbindelse med køb og salg ved auktionerne.

Anna Sundströms forældre, Maja og Jan Sundström, var opdrættere i Sverige. I dag har Anna eget stutteri i Normandiet i Frankrig, Haras de Coulonces.

Her forbereder hun samtidig galopheste til salg. Og det er på hendes stutteri, at de føl, som The Nordic Partnership indkøber, skal udvikle sig, inden de videresælges som åringer.

”Anna har et stort netværk, og hun er kendt i hele verden”, forklarede Henrik.

”Hun er utrolig dygtig, og hun er en hjertelig og behagelig person, som det er dejligt at lave forretninger med.


Anna Sundstrøm, Henrik Stork, Moa Sundstrøm, Alice Weiste Christensen og Conor Nolan fotograferet på Goffs November Foal Sale i Irland i 2023, hvor The Nordic Partnership for 150.000 euro købte et hoppeføl efter Blue Point. Foto: GalopSport.

NYE INVESTERINGER.

På Goffs November Foal Sale i 2023 foretog The Nordic Partnership nye investeringer gennem køb af to føl, et hoppeføl efter Blue Point, og et hingsteføl efter Mehmas.

Hoppeføllet efter Blue Point blev købt for 150.000 euro. Moderen er en ustartet Dansili-halvsøster til Dante Stakes (Gr.2) – vinderen Thunderous (Night Of Thunder).

Blue Point (Shamardal) er den eneste hest, der har vundet tre Gruppe-1-sprinterløb på Ascot”, oplyste Henrik.

”Han er opstaldet på Darleys stutteri i Irland til en bedækningspris på 66.000 euro i 2024, og i sin første årgang som avlshingst var Blue Point førende avlshingst på den nordlige halvkugle”.

Og Henrik fortsatte: ”Hans søn Big Evs vandt bl.a. Breeders’ Cup Juvenile Turf Sprint (Gr.1) i fjor. Så afstamningen er i orden”.

Hingsteføllet blev købt for 140.000 euro. Han er efter July Stakes (Gr.2)-vinderen Mehmas (Acclamation), og han er andet afkom ud af den listed-placerede Rapid Reaction (Shamardal).

De to føl er nu opstaldet på familien Sundströms stutteri i Normandiet, hvor de bliver forberedt til gensalg som åringer til efteråret.

”Denne gang har vi kun købt to føl, men dyrere føl”, understregede Henrik. ”Vi investerer mere, vi tager en større risiko, men chancen for et bedre afkast er også til stede.”

”Udgifterne, når vi køber et føl til senere salg som åring, er de samme. Derfor er der en interesse i at købe dyrere føl, og vi tror på, at der er et marked i det prisleje, vi har købt føl for, når de har så ”hotte” fædre, som de har”.


Pia og Henrik Stork i rollen som sponsorer efter Good Fortunes sejr i fjor i Stutteri Stork Skandinavisk Grand Prix. Fra venstre til højre i billedet ses ejerne Thomas Havemann med sine børn og Jens og Marianne Lauritzen, opdrætteren Karsten Østergaard og Pia og Henrik. Foto: Burt Seeger.

BREDT ENGAGEMENT I GALOPSPORTEN.

De har en enkelt løbshest, Lady Macallan, der er efter Al Shemali og ud af afdøde Darasa (Barathea).

Nu 3-årige Lady Macallan er halvsøster til Orkanen Torkdahl (Appel Au Maitre), der vandt Produce Stakes i sin debut som 2-årig. Hun er i træning hos Rikke Rohbach Bonde. Og hun ligner en distancehest, mener Henrik.

Pia og Henrik understregede dog, at det er – og skal være en undtagelse – at de har en hest i
træning. Vi er ikke sat i verden til selv at have løbsheste. Vi er opdrættere. Og det er ikke kun for sjov. Det skal løbe rundt. Og det gør det”.

Som led i deres markedsføring er Pia og Henrik også sponsorer, bl.a. af Skandinavisk Grand Prix og af Årets 2-åring ved Klampenborg Awards. Og de er nok nogle af de mest trofaste tilskuere på Klampenborg Galopbane.  Desuden er Henrik bestyrelsesmedlem i Dansk Galop.


Familien Stork fotograferet ifm. Dansk Derby i fjor. Fra venstre på billedet sønnen Jakob, Henrik og Pia, datteren Lea og svigersønnen Jonas: Foto: Jonas Raaby.

FÆLLES OM INTERESSEN FOR GALOPHESTE OG -AVL.

Pia, 55, og Henrik, 60, er vokset op med heste og med Stutteri Stork har de fået deres livsdrøm opfyldt.

Pia arbejder stadig, og hun er midt i et jobskifte. Hun skal være ”Head Of Denmark” i et europæisk analyseinstitut og starte virksomheden op i Danmark. Pia er cand.merc. – som Henrik – og hun har arbejdet professionelt med analyser hele livet.

”Er det hårdt, både at have et arbejde og samtidig være aktivt engageret i driften af Stutteri Stork?” spurgte jeg.

”Hårdt, nej”, svarede Pia. “Jeg har selv valgt det. Og jeg har aldrig fortrudt det. Det kan være svært til tider, men det opvejes af alle glæderne”.

”Jeg nyder at komme hjem og at arbejde med hestene. Jeg er kun et sted ad gangen. Jeg behøver ikke stress-terapi. Det er ikke nødvendigt, når man arbejder med heste”.

Pia og Henrik er enige om, at det er altafgørende, at de har galopsporten til fælles, når de bruger så megen tid og så mange penge på den.

De har to børn, der også er en del af stutteriet. Dog ikke så meget som tidligere, da de nu begge bor i Aarhus. Men de er flinke til at komme hjem og hjælpe til, og det påskønner forældrene.

Pia og Henrik fotograferet med Jeunesse Lili, der er mor til en af derbyfavoritterne Lord Of Denmark. Foto: Klaus Bustrup.

Datteren Lea, 27, der har været en meget aktiv springrytter, er cand.merc. som forældrene, og hun er ansat på et mediebureau.

Sønnen Jakob, 24, er passioneret vinelsker, og han betalte selv for en vinuddannelse. I dag er han vinkonsulent hos Kjær og Sommerfeldt.

Afslutningsvis spurgte jeg om kvalitetsniveauet i skandinavisk galop.

Det er stigende, mener Henrik. ”Det skyldes nok en kombination af flere ting”

”Niveauet på de skandinaviske avlshingste er steget, og flere skandinaviske hopper sendes til bedækning hos gode, internationale avlshingste”

”Endelig bliver der indkøbt stadig flere gode avlshopper i udlandet”.

”Importerne dominerer heller ikke mere så meget i de større løb, som vi før har set det”.

”Men vi når ikke op på det bedste europæiske niveau. Ligesom fodboldholdene i den danske
superliga ikke kan klare sig, når de eksempelvis møder hold fra Premier League”.

”Forholdene er usammenlignelige. Det ved man alt om, når man har haft mulighed for at se de vilkår, som de har i f.eks. England, Irland og Frankrig for opdræt og træning af fuldblodsheste”.

”Det kan vi ikke, og det kommer vi aldrig til at kunne matche”.


ÅRETS PARTNER.

Pia og Henrik er levende at være sammen med. De er til stede, selskabelige. De er driftige, arbejdsomme og engagerede.

De er sympatiske mennesker. De er gode partnere, som man kun kan ønske alt godt.

Og det var et privilegie at være sammen med dem og dele deres glæde med dem, da de fik den gode nyhed om, at Havana Red var konstateret i fol med Cracksman.

I november i fjor blev Pia og Henrik, Stutteri Stork, på Klampenborg Galopbanes championatfest – velfortjent – kåret som årets partner. Foto: Burt Seeger.
Picture of Klaus Bustrup

Klaus Bustrup

RaceTime. Født 1947 i København. Har i sin professionelle karriere været administrerende direktør i Landbrugsraadet (i dag Landbrug & Fødevarer) 1994-2008. Formand for Danidas Styrelse 2008-13 og formand for FødevareBanken 2013-19. Klaus har som sin bror Per haft sin gang på Klampenborg Galopbane i mere end 60 år.

Seneste artikler

Scroll to Top