fbpx

Ny galoptræner på Jydsk Væddeløbsbane

Efter kun halvandet år som professionel træner stoppede Michael Sørensen den 1. december 2006 grundet familieforøgelse som galoptræner på Jydsk Væddeløbsbane.


– Af Henrik Brendholdt

Der skulle dog kun gå en måneds tid før stalden blev besat igen, for den 34-årige Lars Jakobsen har nemlig besluttet sig for at tage chancen som professionel.

“Mine hesteejere Stald Seaside har investeret i nogle rigtig spændende heste, så nu skulle det være”, udtaler den mangeårige amatørtræner og tidligere amatørrytter. “Jeg red mit første amatørløb som 16-årig og har været med i sporten i mange år. Den bedste hest jeg har haft er vel sprinteren Hung Hing, som gik mange rigtig gode løb”, fortsætter Lars Jakobsen, der via sin far Poul Erik Jakobsens glødende interesse for sporten, har fået væddeløbssporten ind fra barnsben af.

Det er ihvertfald et rigtig spændende materiale den nye træner lægger ud med. På Doncaster Sales har Stald Seaside nemlig erhvervet den 3-årige Cordwain, der efter en fjerdeplads i Listed Race i England står med et generalhandicap på 83 og lige nu er den næsthøjest handicappede 3-årige hest i hele Skandinavien. Cordwain manageres frem mod Jyllandsløbet i starten af Juni måned. Derudover Lars Jakobsen de to 4-årige heste Perfectionist og Fusilier – sidstnævnte vandt sine to sidste løb i 2006 og havde flere pæne placeringer i 3-årsserien. 3-årige Chaine, som er en helbror til Fusilier, er også erhvervet i England og derudover findes en 2-åring efter Final Appearence samt “gamle” Seaside Navigation i stalden.

Den tidligere indkøber i Silvan håber selvfølgelig på at få flere heste i træning og sælger sig selv på følgende måde: “Jeg har ikke så mange heste og kan derfor bruge mere tid på hver enkel. Desuden træner jeg nok mine heste mere hurtigt end flere af de andre trænere, og så lægger meget vægt på en god grundkondition” slutter Lars Jakobsen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top