fbpx

Løber Antoinette i sin moders fodspor?

I maj måned 2000 aflagde hoppen Miss Et Toi sin maidentitel ved at besejre Cut So Sharp. Det var dog et velvalgt tidspunkt at vinde for første gang, for sejren kom i det klassiske Mowerinaløb og Miss Et Toi blev dermed det første klasissk vindende afkom efter Richard Of York og første storløbsvinder efter tophoppen Madame Et Toi, som senere lavede storløbsvindere på samlebånd.


I år står avlshoppen Miss Et Toi i sin boks hos Nina Falck og Gert Larsen på Fyn, og det bliver måske allerede i år at hun med sit første afkom kan fejre endnu mere klassisk hæder. Ligesom sin mor nåede Inge-Mette Dejgaard-trænede Antoinette ikke at vinde løb som 2-årig, og hun går med to andenpladser fra sin første sæson ind i 2006 som en talentfuld maiden.

Mas Media-datteren debuterede på Klampenborg den 15. oktober med et knebent nederlag til den mere rutinerede Django, men hoppen leverede et strålende indtryk under Sara Slot, og der var naturligvis stor tiltro til hende i den næste start 14 dage senere. Også her måtte hun dog nøjes med en andenplads, denne gang bag Lucky Life, men hendes træner var ikke decideret skuffet over at hun ikke nåede at aflægge maidentitlen i sine to første starter.

“Antoinette voksede meget som 2-årig, især efter hendes første start, så det var faktisk flot at hun nåede at komme ud to gange og få noget rutine”, forklarer Inge-Mette Dejgaard, der får sin klassiske kandidat tilbage fra vinterferie omkring 1. februar. “Hun har tilbragt lidt tid hos sin opdrætter Gert Larsen på Fyn, og hun har vokset sig til en stor hoppe efterhånden, hvorimod hendes mor var ganske lille. Mas Media må have sat sig igennem”, siger Inge-Mette og fortsætter:

“Vores første mål med Antoinette bliver Mowerinaløb. Hun ligner mest af alt en miler, men måden hun galopperer på antyder at hun kan stå lidt længere. Vi har selvfølgelig håb om en start i Derbyet, men klarer hun ikke de 2400 meter bliver det bare Larch Ærespræmie i stedet for. Senere på sæsonen går vi efter Dansk Oaks eller Pompøs Cup, og hun bliver også meldt i Sceptre Stakes mod de ældre hopper”, slutter Klampenborg-træneren der i år har syv heste i fuld træning, samt nu 18 år gamle Sonny, der naturligvis fortsat skal agere førerhest for staldens yngste.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top