fbpx

Little Prince og Eltizaam en klasse over de øvrige

Som ventet var det de to topheste 2-årige Little Prince og 3-årige Eltizaam, der sejrede på Jydsk Væddeløbsbane fredag aften.


Af Henrik Brendholdt

Aftenen blev indledt med 2-åringernes Stayerprøve, hvor Auktionsløbsvinderen, Hanne Bechmann trænede Little Prince, var stor favorit. Vallaken levede til fulde op til værdigheden, da den vandt en sikker sejr efter føring fra start til mål. Hermed har hesten som er første afkom efter hoppen Choice, nu vundet 142.500 kroner i fire starter.

Der var hård kamp om pladserne bagved vinderen. Her bekræftede Starlight´s Olli sin stabile form fra København ved at besætte andenpladsen foran en ligeledes pænt gående La Parrilla. Næstfavoritten Red Passion havde en dårlig dag og tabte først længder ud af startboksen og påred desuden en foranliggende hest undervejs. Træner Bent Olsen måtte lidt skuffende nøjes med 4.-5. pladserne med Loveline og Rock Of Kildare. Han tog dog gruelig revance i de to efterfølgende løb.

Først sejrede han i Århus Store Handicap med Apex Star, som efter et par svage præstationer, vendte tilbage i vindercirkelen. Amatørrytter Lea Olsen gav den et afventende løb inde i feltet og da hullet kom midt i opløbet spurtede den frem til en kneben sejr. Andenhesten Womanizer blev efterfølgende diskvalificeret for trængning af Sky Walker ind på lige bane. Istedet blev en pænt afsluttende Kat Malou anden før “uheldige” Sky Walker, der havde været vinderaktuel uden trafikproblemer.

Tophesten Eltizaam afsluttede en god galopaften på J.V.B ved som ventet af sejre i B.E Profilers 3-årsserie. Dermed vandt den udover de 50.000 kroner også bonus’en på de 30.000 kroner, som er en beløning for tre sejre i denne Grand Slam Serie. Eltizaam har haft en fremragende sæson i år med en indtjening på 450.000 kroner. Hingsten har lige et gear mere end de andre heste i opløbet. Topjockey Manuel Martinez serverede hesten et perfekt løb lige bag førerduoen Rue Dálsace og Bocelli. Sidstnævnte faldt fra rundt opløbssvinget i det hårde tempo.

Efter kamp ind på den lige bane trak Eltizaam fra på de sidste 100 meter og sejrede før en velgående Rue D’alsace fra træner Fredrik Reuterskiøld i Sverige. Sensationelt blev Johnny Reimer-trænede Philip Windswept tredje i løbet efter en pæn afslutning. Løbets store skuffelse var Kaiser Suzek, der trods et perfekt løb undervejs faldt fra tilsidst.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top