fbpx

Light Shift vandt The Oaks (Gr.1) – godt nyt for Stuart Little

Efter syv års tørkeperiode og en kamp mod både alkohol og kræft, fik Englands tidligere mangfoldige championtræner Henry Cecil fredag eftermiddag sin 24. klassiske triumf og den ottende i Oaks-sammenhæng, da Kingmambo-datteren Light Shift vandt The Oaks (Gr.1) på Epsom.Henry Cecil sadlede forhåndsfavoritten Passage Of Time, og det var derfor lidt specielt at det i stedet blev hoppens staldveninde der trak sig sejrrigt ud af opgøret, men Light Shift har gradvist forbedret sig i år hvor det nu er blevet til tre sejre i lige så mange starter.

Light Shifts Oaks-sejr stod naturligvis højt på ønskelisten hos den danske hesteejer Bernt Dahl, der står med forhåndsfavoritten til Dansk Derby den 24. juni, Stuart Little.

Da den danskopdrættede Esprit Du Nord-søn den 20. april sæsondebuterede på Newbury var det nemlig imod netop Light Shift, og ved denne lejlighed måtte Stuart Little give hoppen hele seks kilo. Der var lidt over otte længder imellem dem over mål, og når Light Shift siden har vundet både Cheshire Oaks (L) og The Oaks (Gr.1) er der selvfølgelig tale om et virkeligt formboost for Stuart Little.

Formen fra Stuart Littles sæsondebut har i det hele taget udviklet sig virkelig fint.

Andenhesten bag Light Shift, Kid Mambo, har siden været tredje i Derby Trial Stakes (Gr.3) på Lingfield, tredjehesten Monzante har været fjerde i Dee Stakes (Gr.3) på Chester, fjerdehesten Duke Of Tuscany var senest anden i Paddy Power Gold Cup, og Go On Be A Tiger der sluttede bag Stuart Little har fulgt op med en god andenplads over 1600 meter i Newmarket.

Tilbage er der så kun at se hvor meget Stuart Little selv er gået frem efter sin flotte præstation, og det er snart halvanden måned siden han har været til start.

Hans træner Peter Chapple-Hyam har dog også haft travlt med de klassiske forberedelser, og Stuart Littles staldkammerat Dutch Art var tredje i 2000 Guineas (Gr.1) i Newmarket, mens staldens store 3-årsstjerne Authorized lørdag eftermiddag starter som favorit i The Derby Stakes (Gr.1) på Epsom – et løb der har skabt mere medieomtale end noget andet Derby i flere år på grund af at Frankie Dettori af Sheikh Mohammed har fået lov til at ride netop Authorized på trods af at Godolphin selv stiller til start med Eastern Anthem som i stedet rides af Kerrin McEvoy.

Skulle Frankie Dettori vinde Derby Stakes (Gr.1) med Authorized vil det være hans første engelske Derbysejr i karrieren, og det føles på den engelske presse som om at alle – inklusive Sheikh Mohammed – krydser fingre for en Frankie-sejr når løbet skydes i gang kl. 17.20 skandinavisk tid lørdag eftermiddag.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top