fbpx

Kevin favorit til Gruppe-1-sejr i Irland på lørdag

Kevin Stott er lørdag på intensiv jagt efter sin karrieres første irske Gruppe-1-sejr. Det sker på ryggen af Adrian Murray-trænede Bucanero Fuerte, der lige nu deler bookmakernes favoritværdighed i de 2-åriges Keeneland Phoenix Stakes med Aidan O’Briens Unquestionable.


Kevin Stott. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Kevin Stott. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Både Bucanero Fuerte og Unquestionable – som rides af Ryan Moore – er efter Coolmores Wootton Bassett (Iffraaj), og de to heste mødtes i deres seneste start den 2. juli, hvor førstnævnte sejrede med kort hoved.

Ved den lejlighed var Rossa Ryan i sadlen på Bucanero Fuerte, men nu er Kevin tilbage i bøjlerne på Amo Racings brune hingst, som han også red i karrierens to første starter.

Foruden Bucanero Fuerte og Unquestionable bliver der masser af opmærksomhed omkring Donnacha O’Briens ubesejrede Porta Fortuna (Caravaggio), som er ubesejret efter tre starter og senest vandt Albany Stakes (Gr.3) på Royal Ascot.

Det bliver Porta Fortunas første opgave mod hingstene nu, og bookmakerne giver en anelse højere odds på hende.

Kevin Stott har hidtil redet en enkelt Gruppe-1-vinder, og det var for lidt mere end tre år siden på Royal Ascot, hvor han vandt Diamond Jubilee Stakes med Hello Youmzain (Kodiac).

I år er det tætteste han har været på en Gruppe-1-triumf andenpladsen med King Of Steel i Epsom Derby (Gr.1), men det er til gengæld blevet til Gruppe-2-sejre i både King Edward II Stakes med netop King Of Steel (Wootton Bassett) og i Duke Of Cambridge Stakes med Persian Dreamer (Calyx), samt Gruppe-3-sejre i Craven Stakes med Indestructible (Kodiac) og senest den 2. august i Oak Tree Stakes med Magical Sunset (Kodiac).

Som optakt til lørdagens Phoenix Stakes (Gr.1) kan det anbefales at se Railway Stakes (Gr.2) i videoen herunder. Det var nemlig hér, at Bucanero Fuerte i starten af juli akkurat slog Unquestionable på samme bane og distance.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top