fbpx

Johansson gjorde det igen – Tysk Derbysejr med Wiener Walzer

Søndag den 5. juli gjorde Fredrik Johansson det igen. For anden gang på blot tre år strøg Sveriges største søn først over stregen i det tyske Derby (Gr.1) på Hamburg-Horn.I sadlen på Gestüt Schlenderhans Dynaformer-søn Wiener Walzer skrev Johansson endnu engang et stort stykke skandinavisk galophistorie.

Ganske som forventet var det Wiener Walzers staldkammerat, ubesejrede Suestado, der sprang af som totalisatorfavorit under træner Jens Hirschbergers hollandske førstejockey Adrie de Vries, men Wiener Walzer var næstmest betroet og der hvilede således et kæmpe pres på Fredrik Johanssons skuldre.

Det kunne dog aldrig mærkes undervejs, for straks fra start fik svenskeren placeret sin hest i en formidabel position lige bag de førende, og han fik dermed en rejse lige bag pacen indtil opløbssvinget.

Her viste Fredrik Johansson endnu engang sit store overblik, da han et øjeblik så ud til at kunne få pladsproblemer i den skarpe kurve. Wiener Walzer blev sendt på arbejde for at holde sin placering, og kort efter var han atter tilbage på biddet og klar til at sætte det endelige angreb ind.

Kort inde på opløbet overtog Fredrik Johansson og Wiener Walzer føringen i Idee 140. Deutsches Derby (Gr.1), og på trods af ivrige forsøg udvendigt i banen var ingen i stand til at true hingsten, som til sidst kunne sejre sikkert med en og en kvart længde foran storoutsiderne Sordino og Toughness Baron.

Forhåndsfavoritten Suestado var en ren skygge af sig selv, og ligesom alle de andre Monsun-afkom i den tyske Derbyweekend måtte han give fortabt overfor den hurtige bane i Hamborg.

Der var 300.000 euro i førstepræmie i det tyske Derby (Gr.1), hvilket indbringer Fredrik Johansson gode 15.000 euro på kontoen, og det var samtidig jockeyens tredje Gruppe-1-sejr i karrieren.

“Jeg fik et perfekt løb efter en god start, og Wiener Walzer nød godt af den hurtige bane. Han er måske ikke en ny Adlerflug, men det her var kun hans fjerde karrierestart og han løb stadigvæk urutineret i dag”.

“Det er et stort øjeblik, ikke mindst fordi jeg har min søn Hampus og en stor del af min nærmeste familie med mig herned, og de delte oplevelsen med mig fra første række. Da jeg vandt Tysk Derby med Adlerflug tænkte jeg selvfølgelig, at det var en ‘once in a lifetime’ oplevelse som jeg aldrig ville komme i nærheden af igen. Og nu to år senere står jeg her igen og har vundet det største løb i Tyskland. Det kan ikke beskrives med ord”, fortalte Fredrik Johansson kort efter Derby-sejren.

Derbyvinderen Wiener Walzer er som tidligere beskrevet efter Roberto-sønnen Dynaformer, en amerikansk hingst der nok er allerbedst kendt som far til Kentucky Derby-vinderen Barbaro.

Wiener Walzers mor Walzerkönigin var selv dobbelt Gruppe-2-vinder og 2. i Flower Bowl Invitational Stakes (Gr.1) på Belmont Park. Hun har fået en fornem start på avlskarrieren, idet Wiener Walzer blot er hendes andet afkom.

Hendes første afkom er Gruppe-3-vinderen Walzertraum, som Fredrik Johansson faktisk også havde haft chance for at ride i Tysk Derby (Gr.1). Men dette ridt gik til Gestüt Schlenderhans daværende førstejockey Terry Hellier, hvilket betød at Fredrik Johansson fik ridtet på Adlerflug.

To gange har Johansson altså taget turen til Hamborg for at ride Jens Hirschbergers “næstbedste” hest, og det er resulteret i to Derbysejre. Et stort tillykke til Fredrik Johansson med endnu et stort stykke skandinavisk galophistorie.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top