fbpx

Janos Tandaris Minne: Ken vandt med seks længder

Mr Ascots egendopdrættede Ken indfriede søndag favoritværdigheden i Valley Chapel Janos Tandaris Minne over 1200 meter på Jägersro. Den 2-årige Swipe-søn førte stort set hver en meter af distancen og vandt med seks længders afstand til Angel From Above og Wakaba.Fredrik Reuterskiöld-trænede Ken startede for tredje gang i karrieren og for anden gang på sin hjemmebane, hvor han i slutningen af august debuterede med en let to længders sejr over 1600 meter.

Dengang slog han Zidane (Areion), som siden fulgte op med overlegne sejre i både Jockeyklubbens Auktionslöpning og Skånelandlöpning.

Ken og Valmir de Azeredo på vej mod en overlegen sejr i Valley Chapel Janos Tandaris Minne. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Ken har en masse dirt i sin afstamning. Han er efter Swipe og hans morfar er Eishin Dunkirk. Heste ved jo ikke selv hvor de er født henne, og i år har vi set, at en svenskopdrættet hest kan gå hele vejen i Sveriges største løb for 3-årige. Så den vej vil vi også prøve at gå”, sagde en veltilfreds Reuterskiöld efter sejren.

Ken er ud af trænerens tidligere stjerne Dolly Dagger og halvbror til Oaks-vinderen Scarlett (Appel Au Maitre).

Ken og Valmir de Azeredo modtages i Jägersros vindercirkel efter sejren i Valley Chapel Janos Tandaris Minne. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Mormoderen Little Green Apple (Funambule) vandt bl.a. Svenskt Kriterium og har udover Dolly Dagger produceret storløbsvinderen Frank Lloyd Wright (Philomatheia) og dennes helsøster Koko Taylor, hvis første afkom er den førnævnte dobbelte storløbsvinder Zidane.

Det er altså en svensk avlslinje, som fortsat er højaktuel præcis 25 år efter, at Little Green Apple vandt Svenskt Kriterium den 8. november 1998.

Gudrun Tandari overrækker ærespræmie til Valmir de Azeredo. Valmir modtog den præmie, som Janos Tandari fik for at vinde Dansk Derby i 1978 med Mogens Bech-trænede Ahorn. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top