Det er dejligt at se og læse, at Dansk Galops bestyrelse også har læst det åbne brev.
Det viser sig, at en del af mine synspunkter er blevet krydset af en offentliggørelse af referat fra bestyrelsesmøde den 14. februar, hvor jeg sendte mit indlæg til diverse medier kl. 06.11 den 13. februar.
Havde jeg ventet lidt var jeg blevet oplyst om en del af forholdene omkring det forestående valg, og hvordan udvælgelsen finder sted. Men sådan er det i disse tider, nogle gange krydser informationerne hinanden.
Dansk Galop anfører, at det er almindeligt kendt at Marianne Lohmann Seisbøll ikke ønsker at fortsætte i bestyrelsen. Nu har jeg igen været igennem meddelelser fra bestyrelsen som er offentliggjort på Dansk Galops hjemmeside.
I ingen af de tilgængelige referatet eller orienteringer kan jeg finde oplysninger om, at et bestyrelsesmedlem ønsker at udtræde af bestyrelsen. Så begrebet almindeligt kendte dækker vel meget godt over nogle af de forhold som jeg nævner – lukkethed og oplysninger der gerne må bevæge sig udenfor bestyrelsen og Klampenborg Galopbane.
I moderne virksomhedsudvikling og ledelsesudvikling snakker man rigtigt meget om kulturbærer, altså vigtige personer der sikrer videreførelsen af en bestemt kultur, der sikrer virksomheden fortsatte succes.
Nu er det måske bare mig der har svært ved at se succes’en for Dansk Galop i almindelighed, men det er jo ganske vist at kulturen i hvert fald bliver båret sikkert videre. Jeg er dog overbevist om at vi opfatter kulturbærer definitionen meget forskelligt.
At Dansk Galop ikke ønsker at tage diskussionen omkring geografi alvorligt er vel meget kendetegnende, f.eks. ligger alle bestyrelsesmøder i København. Det jeg hører er, at mange dygtige galopinteresserede – lad os i stedet for provinsen så betegnede dem som personer med lang rejsetid til København, netop af den grund ikke kan overskue at deltage i bestyrelsesarbejdet. Hvorfor ligger der ikke bestyrelsesmøder udenfor København ?
Måske dette ville åbne op for interesserede i andre geografiske egne end København. Så vil diskussionen omkring dem og os måske forstumme – for uanset om Dansk Galop vil stå ved det eller ej, så er der sådan en opdeling i manges hoveder – en opdeling som jeg personligt finder ganske uhensigtsmæssig og ødelæggende for sporten.
For jeg tror ikke at sporten kan overleve hverken uden provins galop eller uden København galop. Men ved at fokusere på begge dele kunne man måske opleve en synergieffekt for hele sporten.
Dansk Galops bemærkning om køn vil jeg overlade til læserne selv at vurdere på, men man kan jo altid gå ind på Dansk Galops hjemmeside og se bestyrelsens sammensætning, og derefter lade tankerne flyde frit i den kontekst.
/Jakob Altenborg