fbpx

Hér er planerne for det skandinaviske Carnival-hold

Søren Jensen og Niels Petersen fortæller hér hvordan planerne ser ud for de otte skandinaviske heste, der lige nu forberedes til deres første opgaver under Dubai World Cup Carnival på Meydan.


Good Fortune i sin boks på Meydan. Foto: Søren Jensen.

Carnival-holdet skulle som bekendt også have bestået af Bent Olsen-trænede Nascetta (Dubawi), men den alt forbedrede hoppe pådrog sig en skade i forbindelse med transporten til flyet i Kastrup, og kunne således ikke følge med de otte øvrige rejsekammerater til Dubai.

I stedet er det seks heste fra Niels Petersen og to fra Søren Jensen, der siden den 20. december har nydt træningsforholdene på Meydan.

Dubai World Cup Carnival skydes officielt i gang i morgen, fredag den 6. januar, men de otte skandinaviske heste lader vente på sig et stykke tid endnu.

Got A Lot og Good Fortune har haft et helt perfekt forløb hernede. De var begge i fin form ved ankomsten, og har gået et par lette arbejder på sandet. I morgen tidlig skal de for første gang bestille lidt ekstra, hvorefter jeg rejser hjem”, fortæller Søren Jensen, som både har fejret jul og nytår i Dubai.

Jensen er dog kun tilbage på Enghavelyst i et par uger, før han tager turen derned igen.

Got A Lot ved maidensejren på Klampenborg i fjor. Foto: Burt Seeger.

“Både Got A Lot (Camelot, red.) og Good Fortune (Appel Au Maitre, red.) skal efter planen sæsondebutere den 27. januar. Got A Lot går ud i Jumeirah Fillies Classic over 1400 meter græs, og Good Fortune starter samme dag i Zabeel Turf over 2000 meter græs”.

“1400 meter kan måske være lige det skarpeste for Got A Lot, men det bliver sikkert en god opgave at lægge ud med, og derefter er det meningen, at hun næste gang løber over 1600 meter græs i Jumeirah Fillies Guineas den 24. februar”.

“Vi vidste godt på forhånd, at det ikke ville være helt let at finde passende opgaver til Good Fortune, idet han står hårdt til på handicappet. Vi forsøger i første omgang at gå ud i Zabeel Turf, og sidenhen er der nogle forskellige muligheder på løbsdagen den 17. februar, alt afhængig af hvordan det går”, forklarer Søren.

White Heart. Foto: Niels Petersen Racing.

Netop Zabeel Turf, der er et handicap for heste med en OR på 90 (85 i skandinavisk handicap) og derover, bliver sandsynligvis også den første opgave for Niels Petersen-trænede White Heart (Camelot), som ikke har startet siden Stockholm Cup (Gr.3) på Bro Park i september.

“Han blev kastreret efter Cup’en og er lidt efter de øvrige rent træningsmæssigt, men han trives virkelig godt og jeg er ret overbevist om, at vi ikke har set det bedste fra ham endnu”, indleder Niels Petersen.

“Samtidig er han en alsidig type, der er fleksibel på distancer fra 1800 meter og op, så hvis han er klar til det, indleder han sæsonen i Zabeel Turf”.

Slava Ukraini (til venstre) og Gravity i et træningsarbejde på Klampenborg i efteråret 2022. Foto: Burt Seeger.

Skandinaviens højest handicappede 2-årige hest i fjor var Moohaajim-sønnen Slava Ukraini, der både vandt Dansk Galops Auktionsløb og Basnæsløb, mens han efter en totalt mislykket start afsluttede forrygende til andenpladsen bag Eagle Eye (Gleneagles) i Vinterfavoritternes Ærespræmie.

Slava Ukraini går til at begynde med efter Jumeirah Classic over 1800 meter græs den 27. januar. Det er ikke udelukket, at vi på et tidspunkt vil teste ham på dirten, men han håndterer græsset fantastisk godt, og den primære plan efter Jumeirah Classic er at gå mod Jumeirah Derby den 24. februar”.

Iron Butterfly med Maikel Narvaez i bøjlerne. Foto: Niels Petersen Racing.

Petersens to pragthopper Ascot Brass (Juniper Tree) og Iron Butterfly (Swipe) – som bl.a. besatte første- og andenpladsen i sidste års udgave af Fawzia Stakes på Klampenborg – kommer højst sandsynligt til at møde hinanden to gange på Meydan.

“De matches selvfølgelig imod Gruppe-2-opgørene Cape Verdi Stakes og Balanchine Stakes, der ligger henholdsvis 3. og 24. februar, men der er muligvis allerede en ventende opgave til Ascot Brass i næste uge over 1400 meter græs. Alt ser fint ud med hende, og vi melder hende i hvert fald som det ser ud nu”.

Iron Butterfly står længere end Ascot Brass gør, og jeg synes det er fristende, at prøve hende over lidt længere distance i handicapsammenhæng – men i første omgang bliver det nok Cape Verdi den 3. februar”, vurderer Niels.

Ascot Brass er ikke ene om at skulle starte næste fredag, hvis Petersens planer holder.

King David bliver meldt i Gruppe-2-opgøret Al Rashidiya over 1800 meter græs”.

“Han havde jo en start i Bahrain i november, og han holder sin fine form ved lige. Han er i hvert fald tiltænkt en start i næste uge, og derefter afsøger jeg forskellige muligheder med ham – blandt andet en start på Saudi Cup-dagen i Riyadh eller i Singspiel Stakes på Meydan i starten af februar”.

Could Be King, Carlos Lopez og Claus Meisner efter sejren i Zawawi Sprint Cup 2022. Foto: Burt Seeger.

Endelig er der Skandinaviens suveræne championsprinter Could Be King (Bated Breath).

“Han havde en lang sæson i fjor, hvor han også overvintrede i Dubai og var ubesejret i samtlige sine starter på de skandinaviske baner efter hjemkomsten”.

“Han stortrives simpelthen i Dubai, og kommer nok ud første gang omkring månedsskiftet. Jeg er fristet til at prøve ham over 1200 meter græs lige ud, og hvis han fortsatter de fine takter, er han måske en hest vi kan starte på Super Saturday, men han skylder os ingenting og vi tager en opgave ad gangen”.

“Der findes et løb til ham den 20. januar, men det mest sandsynlige er, at han debuterer den 27. januar i Dubai Sprint”.

Efter samtalerne med Søren Jensen og Niels Petersen står det klart, at der netop fredag den 27. januar skal slås et stort kryds i kalenderen. Hér vil der efter alt at dømme blive mulighed for at se både Got A Lot, Slava Ukraini, Good Fortune, White Heart og Could Be King i aktion.

Allerede på den kommende mandags anmeldelsesliste kan vi dog spejde efter både Ascot Brass og King David.

“Der er i øvrigt løb samtidig på Meydan og i Bahrain, og som det ser ud nu, starter Hewegodandy og Chianti også næste fredag. Det bliver første gang jeg prøver at have heste til start i to forskellige lande i Mellemøsten på samme tid”, afslutter Niels Petersen, der tager årets første tur til Dubai mandag morgen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top