fbpx

Good Fortune flot sjette i sæsondebuten på Meydan

Søren Jensen havde på forhånd bekendtgjort, at forhåbningerne var større end de reelle forventninger, men én ting blev slået fast fredag aften på Meydan: Jensen havde Good Fortune i fremragende forfatning, og sjettepladsen i Lord North Handicap lover godt for det fortsatte vinterophold i Dubai.Under irske Ben Coen sprang Good Fortune noget langsommere af end sine konkurrenter. Noget, han ofte har praktiseret hjemme på de skandinaviske baner, og Coen tog det efterfølgende ganske roligt bagest i feltet.

Lige foran sig havde Good Fortune (Appel Au Maitre) den senere vinder Ouzo (Charm Spirit), og ved indgangen til opløbssvinget lå de to velgående heste side om side.

Coen valgte hér at sende Good Fortune fremad i den lomme der opstod i sidste del af svinget, alt imens hollandske Adrie de Vries blev langs rækværket.

Opløbet i Lord North Handicap. Good Fortune afslutter yderst til venstre, mens vindende Ouzo skyder frem som nummer to fra højre. Foto/Copyright: Erika Rasmussen.

Midtvejs i opløbet lignede Good Fortune en hest med alle chancer. Han angreb udvendigt og rundede adskillige konkurrenter, indtil det til slut ebbede en smule ud.

Til gengæld var Ouzo forrygende godt gående på biddet, og da først De Vries fandt pladsen, skød den engelske gæst sikkert forbi Silent Film (New Approach) med en halv længde til førstepræmiens 180,000 dirhams.

Good Fortune og Ben Coen på vej ud af Meydans paddock. Foto/Copyright: Erika Rasmussen.

To af Godolphins fem deltagere, Imperial Emperor (Dubawi) og Highbank (Kingman) tog sig af tredje- og fjerdepladsen, og herefter fulgte Track Of Time (Gleneagles) foran Good Fortune, som fik den sidste præmie på 6,000 dirhams med tilbage til Havemanns og Stald Shaker.

Han var slået med lidt mere end otte længder af vinderen, som i sin sidste start inden vinteropholdet vandt på Ascot i september.

Søren Jensen og Ben Coen snakker taktik inden Lord North Handicap. Foto/Copyright: Erika Rasmussen.

Det var Good Fortunes første start siden syvendepladsen i Prix du Conseil de Paris (Gr.2) den 15. oktober på Longchamp, og nu er han godt i gang med sit andet ophold på stribe i Emiraterne.

Søren Jensen har flere muligheder fremadrettet, og det mest sandsynlige er, at vi næste gang ser den danskopdrættede kæmpe i endnu et handicap over enten 2000 eller 2400 meter.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top