fbpx

Goffs Autumn Yearling Sale: Mendelssohn-hoppe til The JC Organization

Alice og John Weiste Christensens The JC Organization stod onsdag for en højst interessant skandinavisk handel på førstedagen af Goffs Autumn Yearling Sale, da de fik hammerslaget på katalogets eneste afkom efter Coolmores Breeders’ Cup-vinder Mendelssohn.


The JC Organizations hoppeåring efter Breeders’ Cup Juvenile Turf (Gr.1)-vinderen Mendelssohn i ringen på Goffs Autumn Yearling Sale. Foto: Peter Mooney.

Hoppeåringen, lot 425, er halvsøster til de tre vindere Colonelle (Lemon Drop Kid), Faene Queenee (Lemon Drop Kid) og Phalaborwa (Poet’s Voice). Sidstnævnte er selv gået i avlen, hvor hun er blevet mor til 3-årige Two Summers (Acclamation), der vandt så sent som den 25. oktober på Catterick.

Også åringens mor, amerikanske Sigurwana (Arch) er vinder, og hun er desuden halvsøster til 2-årige Next Episode (Kingman), som den 9. oktober debuterede med sejr i Frankrig, og til Listed-vinderen Token Of Love (Cape Cross), der er mor til Listed-vindende Mighty Ulysses (Ulysses).

Mormoderen Nyarhini (Fantastic Light) er en Listed-placeret halvsøster til bl.a. Coronation Stakes (Gr.1)-vinderen Rebecca Sharp og til Fleche d’Or, som er mor til Derby Stakes (Gr.1)-, Prix de l’Arc (Gr.1)-vinderen og avlshingsten Golden Horn (Cape Cross).


Breeders’ Cup-vinderen Mendelssohn (Scat Daddy) er halvbror til Into Mischief og Beholder. Foto: Coolmore.

Åringen tilhører anden årgang efter Coolmores avlshingst Mendelssohn (Scat Daddy), der som 2-årig bl.a. vandt Breeders’ Cup Juvenile Turf (Gr.1) og som 3-årig pulveriserede feltet til atomer i UAE Derby (Gr.2), som han vandt med 18 længder på Meydan.

Efter en 3-årskampagne i USA skulle Mendelssohn efter planen tilbage til Aidan O’Brien på Ballydoyle og forberedes til 4-årssæsonen i Europa, men en enorm efterspørgsel i Kentucky betød, at Coolmore allerede pensionerede ham efter 3-årssæsonen og indsatte ham i avlen på Ashford Stud.

Han har siden “shuttlet” og både bedækket hopper i USA og Australien, og hans første årgang ramte banerne tidligere i 2022.Blandt hingstens allerede etablerede 2-årsstjerner er Jessamine Stakes (G2)-vinderen Delight, som på fredag starter i Breeders’ Cup Juvenile Fillies Turf (Gr.1), og Del Mar-vinderen Wound Up, der starter i Breeders’ Cup Juvenile (Gr.1).

Mendelssohn er ligesom de øvrige Gruppe-1-vindende avlshingste No Nay Never, Justify, Sioux Nation og Caravaggio efter afdøde Scat Daddy (Johannesburg), og så er han tilmed halvbror til den tredobbelte Breeders’ Cup (Gr.1)-vindende championhoppe Beholder (Henny Hughes) og den amerikanske championhingst Into Mischief (Harlan’s Holiday).

Into Mischief står i 2023 til en bedækningstakst på $250,000 på Spendthrift Farm, og det er 10 gange så meget som lillebroderen Mendelssohn bedækker for på Ashford. Til gengæld kostede Into Mischief blot $7,500 i sin anden og tredje sæson i avlen.


Alice Weiste og John Christensen på Goffs. Foto: FZA.

The JC Organizations nyerhvervede hoppeåring går i træning på Jägersro hos championtræner Lennart J:r Reuterskiöld, som i forvejen træner ejerparrets Listed- og Oaks-vinder Havana Red (Havana Gold), Voter- Hurricane- og Valley Chapel Memorial-vinderen Wolfof Vancouver (Speightstown), den endnu ustartede 3-årige Laughingof Fear (Lope De Vega) samt hoppeåringen Bitesof Luck (U S Navy Flag), som blev købt for en måned siden på Goffs Orby Sale.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top