fbpx

GalopSports præsentation af de nominerede ældre heste til Hestesportens Galla

GalopSport præsenterer hér de fire nominerede kandidater til titlen som Årets Ældre Hest ved Hestesportens Galla den 10. februar i Hermans Tivoli Friheden. Blandt vinderne af de tre præsenterede kategorier skal Årets Hest også findes og kåres.


GO ON CARLRAS (SWE)
Mørkebrun hoppe født 31. januar 2018
Harzand – La Reine De Pearls / Dubawi
Ejer: Stald Ras
Opdrætter: Rävdansens Stuteri
Træner: Rikke Rohbach Bonde, Jægerspris
Handicap: 90
Præmier i 2023: 351.697 DKK
Største sejr i 2023: Scandinavian Open Championship (Gr.3), Klampenborg

Go On Carlras og Nicolaj Stott slår med det mindst mulige White Heart med Oliver Wilson i De 5 Stjerner Scandinavian Open Championship (Gr.3). Foto: Burt Seeger.

Go On Carlras er opdrættet af Rävdansens Stuteri i Sverige og blev købt som åring af Stald Ras.

Hun er efter Aga Khans dobbelte Derbyvinder Harzand og første skandinaviskopdrættede afkom ud af Dubawi-datteren La Reine De Pearls.

Go On Carlras var allerede vinder som både 2, 3- og 4-årig, men hendes største bedrift i karrieren blev begået i sæsondebuten 2023, hvor hun efter mere end et halvt års løbspause vandt Danmarks eneste internationale Gruppe-3-opgør, Scandinavian Open Championship, foran White Heart, Iron Butterfly, Gold Tyranny og Suspicious Mind.

Det blev samtidig hoppens eneste start i Danmark i det forgangne år, for hun blev efterfølgende forsøgt Hamburger Stuten Cup (L) under det tyske Derbymeeting, hvilket resulterede i en ottendeplads, inden hun med største lethed vandt Kopparmärralöpning i Göteborg.

Derefter gik turen i to omgange til Bro Park – først med en femteplads i Stockholm Cup International (Gr.3) bag Espen Hill, og til slut en tredjeplads i titelforsvaret af Stockholm Fillies & Mares Stakes bag Little Arabella.

Årets facit blev to sejre samt en tredje- og femteplads i bare fem starter.

I videoen herunder kan du gense Go On Carlras vinde Scandinavian Open Championship (Gr.3):


GOOD FORTUNE (DEN)
Brun vallak født 17. maj 2018
Appel Au Maitre – Eko Palace Bay / Siyouni
Ejer: Havemanns & Stald Shaker
Opdrætter: Stutteri Outback
Træner: Søren Jensen, Klampenborg
Handicap: 93
Præmier i 2023: 1.154.268 DKK
Største sejr i 2023: Zabeel Turf, Meydan

Good Fortune og Theo Bachelot slår Godolphins White Wolf i Zabeel Turf på Meydan. Foto: Dubai Racing Club.

Good Fortune er opdrættet af Stutteri Outback og gik tilbage for 290.000 kroner på Scandinavian Open Yearling Sale 2019.

Han er helbror til storløbsvinderen Aperola og ud af en ustartet Siyouni-halvsøster til de klassiske vindere Steinway og Brunello, der ligesom ham selv er efter Appel Au Maitre.

Good Fortune gav dansk galopsport en eventyrlig start på 2023, da han den 27. januar triumferede i Zabeel Turf over 2000 meter på Meydan.

Efter endnu en start i Dubai, hvor han sluttede på syvendepladsen, løb han videre på ørkenformen den 29. april på Klampenborg og sejrede i Danish Jockey Club Cup (L) foran Unconquerable, Quebello, King David og Match Maker.

En måned senere var han igen først over stregen på Klampenborg – denne gang i Copenhagen Golden Mile, som blev vundet med kort hoved foran Vatican City og Sandtastic.

Siden fulgte tre andenpladser på stribe. Først i Stockholms Stora Pris (Gr.3) på Bro Park bag Admiral De Vega, dernæst i Klampenborgs Pokalløb (L) bag Unconquerable, og endelig i Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) på Øvrevoll bag Hard One To Please.

Tilbage på Klampenborg vandt Good Fortune i september også Skandinavisk Grand Prix, inden han leverede en brav indsats som syvende i årets sidste start i Gruppe-2-opgøret Prix du Conseil de Paris på Longchamp.

For anden gang i karrieren nåede Good Fortune over millionen i dansk valuta på en enkelt sæson, og facit for årets ni starter var fire sejre og tre andenpladser.

I videoen herunder kan du genopleve Good Fortune vinde Zabeel Turf på Meydan:


SIR CAMELOT (DEN)
Brun hingst født 24. maj 2019
Appel Au Maitre – La Sall / Cajun Cadet
Ejer: Mme Fernande
Opdrætter: Stutteri Hjortebo
Træner: Rikke Rohbach Bonde, Jægerspris
Handicap: 90
Præmier i 2023: 270.000 DKK
Største sejr i 2023: Dansk Breeders’ Cup, Klampenborg

Sir Camelot og Nicolaj Stott vinder Dansk Breeders’ Cup foran Titannia med Anna Pilroth. Foto: Burt Seeger.

Sir Camelot er opdrættet på Stutteri Hjortebo og blev som åring handlet privat af Karin Salling, som har ejet langt de fleste af sin egen tidligere 2-årsdronning La Salls afkom. Blandt disse søskende til Sir Camelot har Derbyvinderen Sir Herman og Guineas/Breeders’-vinderen Sir Randolph været de mest fremtrædende.

Og netop Dansk Breeders’ Cup, som Sir Randolph vandt for Karin Salling i 2011, blev årets helt store triumf for Sir Camelot.

Efter at have vundet sine tre sidste starter som 3-årig i 2022 – heriblandt Breeders’ Prize Sprint, som Sir Randolph ligeledes sejrede i – fortsatte Sir Camelot nemlig hvor han slap.

Den den 6. maj sæsondebuterede han med en let sejr i Breeders’ Cup Trial foran Onyx, Liberian Girl og Charming Knight, hvorefter han efter en medrivende opløbskamp slog Derbyvinderen Titannia i selve Breeders’ Cup den 9. juni.

Det var Sir Camelots femte sejr på stribe i blot otte karrierestarter, men sejrene i Breeders’ Cup Trial og Dansk Breeders’ Cup blev desværre også det sidste vi til hingsten i 4-årssæsonen, hvor han nåede at stige otte kilo fra 82 til 90 før en skade satte en stopper for resten af sæsonen.

I videoen herunder kan du genopleve Sir Camelot vinde Dansk Breeders’ Cup på Klampenborg:


UNCONQUERABLE (IRE)
Brun hingst født 20. marts 2019
Churchill – Rien Ne Vas Plus / Oasis Dream
Ejer: ScanVet Stallions
Opdrætter: Rien Ne Vas Plus Syndicate
Træner: Flemming Velin, Fredensborg
Handicap: 91
Præmier i 2023: 231.666 DKK
Største sejr i 2023: Wentworth Det 122. Pokalløb (L), Klampenborg

Unconquerable og Stephan Heiler vinder med kort hoved Wentworth Det 122. Pokalløb (L) foran Good Fortune med Elione Chaves. Foto: Burt Seeger.

Unconquerable er opdrættet i Irland og blev som åring solgt til Coolmores MV Magnier for 210,000 guineas på Tattersalls October Yearling Sale Book 1.

Han er fjerde afkom ud af Rien Ne Vas Plus, som er halvsøster til Epsom Derby (Gr.1)-vinderen North Light og nært relateret til Grand Prix de Saint-Cloud (Gr.1)-vinderen Gamut og 2000 Guineas (Gr.1)- og King George (Gr.1)-vinderen Golan.

Unconquerable blev importeret til Danmark efter 2-årsæsonen i Irland, og han havde sit hidtil bedste år i 2023, hvor han den 29. april debuterede med en andenplads i Danish Jockey Club Cup (L) på halvanden længdes afstand af Good Fortune.

Siden fulgte en fjerdeplads i Copenhagen Golden Mile, en syvendeplads i Stockholms Stora Pris (Gr.3) samt en tredjeplads i Klampenborg Classic, inden han på den danske Derbydag for alvor ramte topformen og efter kamp med hoved besejrede Good Fortune i Wentworth Det 122. Pokalløb (L).

Bag sig havde han yderligere Tuwaiq og sine to staldkammerater Drumroll og Vatican City.

Den 17. september blev han for første gang i karrieren forsøgt på dirt i Nickes Minneslöpning (L) på Bro Park, hvor han dog ikke syntes om underlaget og endte sjette bag Duca Di Como. Starten i Nickes Minneslöpning (L) blev også Unconquerables sidste i 2023.

I videoen herunder kan du genopleve Unconquerable vinde Wentworth Det 122. Pokalløb (L) på Klampenborg:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top