fbpx

Føltid: Første afkom til verden efter Red Cactus

Lone Kaj-Nielsens svenske Derbyvinder, Hard Spun-sønnen Red Cactus, bedækkede 21 hopper i sin første sæson på Stutteri Hjortebo i fjor, og natten til tirsdag kom hingstens første afkom til verden hos Majbritt og Karsten Østergaard på Stutteri Outback.


Hun kom til verden natten til den 14. februar og er første afkom efter den svenske Derbyvinder Red Cactus (Hard Spun). Foto: Stutteri Outback.

“En flot og langbenet brun hoppe ud af Monza”, fortæller Karsten tirsdag morgen.

Føllet er tredje afkom ud af Listed- og klassiskplacerede Monza (Footstepsinthesand), der igennem hele løbskarrieren var i træning hos Bent Olsen. Og det er netop også Bent Olsen, der har avlshoppens første afkom i træning i form af 2-årige Imola (Juniper Tree), som ejes af Stald KTAS.

Monza gik i avlen i 2020 efter en flot løbskarriere, hvor hun som 3-årig var anden i Mowerinaløb bag staldveninden Queen Estoril (Camacho) og Lanwades Stud Stakes (L) bag High As A Kite (Manduro), men foran Appelina, Icecapada og Seaside Song.

Desuden var hun tredje i både Jyllandsløbet og Svenskt 1000 Guineas, og som bedst var hun oppe i et handicap på 86, svarende til en international OR på 92.

Hun er halvsøster til den i USA Stakes-placerede Forgotten Apple (Van Nistelrooy) og ud af den firedobbelte vinder og Listed-placerede Vettori-datter Carini.

Monza med sit hoppeføl efter Red Cactus. Foto: Stutteri Outback.

Red Cactus nåede at starte 16 gange i karrieren hvoraf han vandt de fem, og han var storløbsvinder som 2- og 3-årig på både græs og dirt.

I tillæg var han i Dubai tre gange og opnåede også hér storløbsplaceringer på græs og dirt.

Det var dog på Jägersro den amerikanskopdrættede Hard Spun-søn fejrede sine største triumfer.

Efter at have vundet Svenskt Derby Trial med ni længder, fortsatte han ufortrødent med også at vinde Svenskt Derby og derefter Hurricanelöpning i en eminent 3-årsæsson, der samlet set bød på over 2,5 millioner svenske kronor på præmiekontoen.

Efter 3-årsæssonen var Red Cactus tilbage i Dubai og var denne gang slået med det mindst mulige af Godolphins Art Du Val over 1800 meter græs.

Red Cactus omgivet af jockey Eddie Pedroza, træner Bent Olsen og ejer Lone Kaj-Nielsen efter Derbysejren i 2019. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Efter to starter på Meydan vendte Red Cactus tilbage til Skandinavien og sluttede uplaceret i Pramms Memorial (L) på Jägersro – en start der også skulle blive hestens sidste i Skandinavien.

I 2021 blev hingsten igen forsøgt på Meydan med en syvendeplads til følge, og siden kom han aldrig til start igen. I stedet valgte Lone Kaj-Nielsen at give sin Derbyvinder chancen som avlshingst på Hjortebo, og den er han kommet rigtig godt i gang med.

“Vi sender definitivt Monza tilbage til bedækning ved Red Cactus i år, og det samme gælder Arahat, som for otte dage siden folede et hingstføl efter Al Shemali, samt Good Fortunes mor, Eko Palace Bay“, afslører Karsten Østergaard.

Eko Palace Bay (Siyouni) har termin sidst i februar og er også i fol ved Red Cactus.

Red Cactus og Carlos Lopez på vej mod en overlegen sejr i Hurricanelöpning. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top