fbpx

Føltid: Årets to første føl hos Stall Sigfridsson – og nye hingsteplaner

Det svenske opdrætterpar, Helena og Tor Harry Sigfridsson, skal i år hjælpe ni føl til verden på deres stutteri i Sverige. “De to første er allerede ankommet – en hingst ud af Oaks-vinderen Chatarina og en hoppe ud af vores egenopdrættede Lady Of Jazz”, fortæller Helena til GalopSport.


Hingstføl efter Goffs Vincent O’Brien National Stakes (Gr.1)-vinderen Thunder Moon ud af den svenske Oaks-vinder Chatarina. Foto: Stall Sigfridsson.

Både Chatarina (Lawman) og Lady Of Jazz (Helsinki) er blevet mødre for første gang, og de indledte i fjor deres karriere i stutteriet med udenlandske besøg hos Gruppe-1-vinderne Thunder Moon (Zoffany) og Alson (Areion).

Chatarina ejes fortsat af Roland Johansson, og hoppen hentede sit livs største sejr i 2021-udgaven af Svenskt Oaks, hvor hun i hænderne på Jacob Johansen besejrede Lot Of Joy (Camelot) med lidt mere end en længde.

Hun afsluttede løbskarrieren med næsten 900.000 svenske kronor på præmiekontoen og et max-handicap på 83.

Lady Of Jazz med sit hoppeføl efter den Breeders’-anmeldte Gruppe-1-vinder Alson. Foto: Stall Sigfridsson.

Lady Of Jazz havde ikke de samme klassiske løbsmeritter som Chatarina, men til gengæld nåede hun helt op i et handicap på 86 i løbet første halvdel af 2021, hvor hun vandt fire gange på distancer mellem 1600 og 2350 meter dirt på Bro Park.

Selv er Lady Of Jazz ud af den dobbelte klassiske vinder Liebling (Touch Down), som i 2014 både vandt Dianalöpning (Svenskt 1000 Guineas) på Täby og sidenhen også Norsk Oaks på Øvrevoll.

Liebling gik bort i 2022 og nåede kun at producere fire afkom. Hidtil har tre af dem startet og alle vundet. Udover Lady Of Jazz er Liebling mor til Stella Grande (Helsinki) og Mojave Ghost (Barocci).

Så på trods af tabet af Liebling, har Helena og Tor Harry alligevel muligheden for at bringe linjen videre, og første partner i avlen til Lady Of Jazz blev Criterium International (Gr.1)-vinderen Alson, som i sine to første bedækningssæsoner stod til en takst på 6,000 euro på Gestüt Fährhof.

Alson er også anmeldt i den skandinaviske Breeders’-serie”, tillægger Helena Sigfridsson om hingsten, der får sine første åringer på auktion i 2024.


Chatarina, der herover ses vinde Svenskt Oaks med Jacob Johansen, skal i år besøge den Gruppe-1-placerede War Front-søn Courage Under Fire. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Nye hingsteplaner

Helena og Tor Harry Sigfridsson sender igen i år en række af deres hopper ud af Sverige.

“Det gælder også for Lady Of Jazz og Chatarina“, siger Helena og fortsætter:

Lady Of Jazz skal besøge Juniper Tree og Chatarina skal til Courage Under Fire“.

“På fredag sender vi desuden de to første hopper af sted mod York Stutteri, hvor både Ocean Magic og vores nyindkøbte amerikanskopdrættede Kitten’s Joy-datter Delbanu skal besøge Courage Under Fire. Ingen af dem har føl ved siden i år, og Delbanu skal bedækkes for første gang”.

Australskopdrættede Ocean Magic (Wanted) havde i fjor sit første skandinaviske opdræt til start i form af 2-årige Nimitz (U S Navy Flag), og han gjorde storartet reklame for både sig selv og sine forbindelser ved at gå ubesejret igennem sine fire starter på græs med sejre i SM för 2-åriga og Jockeyklubbens Auktionslöpning I.

Eneste nederlag måtte han indkassere på Jägersros dirt som tredje bag Zidane (Areion) og Wakaba (Best Solution).

Nimitz og Elione Chaves på vej mod en syv længders sejr i debuten på Bro Park. Siden vandt duoen yderligere tre gange sammen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

I tillæg til de fire hopper, som går til York Stutteri, har Helena og Tor Harry Sigfridsson allerede tidligere på måneden sendt multimillionøsen Ascot Brass (Juniper Tree) til Frankrig. Her skal hun – som fortalt i denne tidligere artikel – besøge den firedobbelte Gruppe-1-vinder Muhaarar (Oasis Dream).

“Og Muhaarar havde en fin dag med sine afkom i Riyadh i lørdags, hvor de indløb mere end 14 millioner svenske kronor i præmier”, kommenterer Helena, med henvisning til Michael Appleby-trænede Annaf, som efter et brilliant ridt af Rossa Ryan besejrede japanske La La Christine (Mikki Isle) i Saudi National Bank Turf Sprint (Gr.2).

I selv samme opgør sluttede en anden af Muhaarars sønner, Allan Smith-trænede Byline, på tredepladsen.

Ascot Brass er opstaldet på Haras de Cisai, og hun skal i denne uge til Haras du Petit Tellier for at blive bedækket ved Muhaarar“, afslutter Helena.

Tor Harry og Helena Sigfridsson ses længst til venstre efter Ascot Brass’ triumf i Elkær Stutteri Fawzia Stakes på den danske Derbydag. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top