fbpx

Fitry Hay og Coolmores Deauville til tops i Belmont Derby (G1)

På New Yorks traditionsrige væddeløbsbane Belmont Park udspiller sig lige nu et af årets største meetings.I går gjaldt det Belmont Derby Invitational samt Belmont Oaks Invitational. Begge Grade-1-opgør over 2000 meter på en let græsbane med ca. fire millioner kroner i førstepræmie.

Altid kampberedte Aidan O’Brien sendte fire heste over til disse to storløb.

I Belmont Derby fik han en kneben, men sikker sejr med Galileo-sønnen Deauville, der i Fitri Hays og Coolmore-klanens ejerskab kunne vinde med hals under jockey Jamie Spencer.

På sjettepladsen kom den anden af hans heste, Long Island Sound (efter Warfront og ud af  Zenyattas halvsøster).

Den engelsktrænede Humprey Bogart, der tidligere løb femte i Epsom Derby, endte på en niendeplads.

USAs Highland Sky (Sky Mesa) der sluttede så flot af til andenpladsen, er kendt som en “hold up horse”, hvilket ofte koster meget terræn i store felter.

Derfor var hans træner Barclay Tagg filosofisk bagefter og erkendte at sådan er hans hest bare.


I Belmont Oaks skulle den hidtil ubesejrede Breeders’ Cup vinder Catch A Glimpse (City Zip) for første gang prøve distancen 2000 meter, men det lykkedes for hende at holde helt hjem til en halv længdes sejr med den franskfødte jockey Florent Geroux i sadlen.

Hun trænes af Mark Casse, der også træner Royal Ascot-vinderen Tepin.

På andenpladsen fulgte Time And Motion, der er søster til den svenske Derbyfavorit Ramsteins mor, Day To Shine.

Coolmore-hoppen, som hedder Coolmore (Galileo), blev tredje fire længder efter, medens den anden Coolmore-hoppe Ballydoyle (Galileo) blev sidst.

Catch A Glimpse, der er græsspecialist, forventes at starte i dette års Breeders’ Cup hoppeløb på græs.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top