fbpx

Dubai-formen virkede for The Pirate i St. Bededags Pokalen

Niels Petersen-trænede The Pirate trak sig fredag eftermiddag sejrrigt ud af St. Bededags Pokalen over 1730 meter på Klampenborg. Under Espen Ski trak den danskopdrættede stjerne let fra til slut og vandt med to længder før Alpino Chileno og Eko Arabian Night.


Feltet til dagens hovedbegivenhed på Klampenborg var en ren stjerneparade, og som forventet skød den tidligere Scandinavian Open-vinder Alpino Chileno til front fra start, hvorfra han dikterede pacen indtil starten af opløbet. Her kom Django frem udvendigt, mens The Pirate og Woy Woy havde gode placeringer i midten af banen. Alpino Chileno blev overspurtet af flere konkurrenter, og med 300 meter tilbage af opgøret var det fortsat en meget åben affære.

Til slut viste The Pirate dog, at Dubai-formen stadigvæk sad i kroppen, og der blev aldrig tvivl om sejren. Til gengæld var der hård kamp om andenpladsen, hvor Alpino Chileno efter at have ud til at have udspillet sin rolle midt i opløbet, kæmpede sig tilbage med sin lave vægt og henviste en ligeledes meget positiv Eko Arabian Night til tredjepladsen, mens Django og Woy Woy tog de sidste præmier.

Det er ikke første gang Niels Petersen viser, at det kan lade sig gøre at få en hest hjem i fra Dubai i superform – i fjor kom Salt Track nemlig hjem fra sit ophold i ørkenen og sejrede direkte i Pramms Memorial (L) på Jägersro.

Der var 25.000 kroner i førstepræmie til Stall Grenerie, der har ejet The Pirate siden han blev solgt til Norge af sin tidligere ejer og opdrætter Keld Chr. Karlsen kort tid inden Dansk Derby 2006, hvor han i øvrigt sluttede fjerde bag navne som Peas And Carrots, Django og Hot Fudge.


Double til Wilson

Brian Wilson har de sidste to år vist sig at være en træner der virkelig er værd at følge først på sæsonen, og på årets anden løbsdag sadlede han to overlegne vindere i form af 4-årige Kinnari og Clauses Doll. Begge heste havde andenpladser med sig fra årets første starter, og de blev med lethed byttet ud denne gang.

Kinnari lagde ud med at vinde Gale Nathansen Handicap over 1200 meter foran Cuty Apache og Lady Chablis, mens Clauses Doll fulgte op i det efterfølgende Jerry Bailey Handicap over 1730 meter ved at besejre favoritten Mambembe og Lot To Win.


Fire til Rodriguez

Begge Brian Wilsons vinderen blev redet over stregen af den succesrige argentinske lærling Martin Rodriguez, der allerede nu ser ud til at være godt på vej mod sit andet lærlingechampionat i træk på Klampenborg.

Rodriguez vandt nemlig yderligere to sejre og blev dagens helt store triumfator blandt rytterne med fire sejre. For anden uge i træk vandt argentineren med Humble Star, hvorpå han afsluttede dagen med at ride 4-årige Czardino til karrierens første sejr i Tony Vale Maidenløb over 1600 meter.


Classical World slog Dan Tucket

I fjor blev hestene Classical World og Dan Tucket købt med en dags mellemrum på Tattersalls Horses In Training Sale i Newmarket, og i Thistledown Løb over 1730 meter skulle de to heste også sæsondebutere mod hinanden. Favoritværdigheden lå hos Bent Olsen-trænede Dan Tucket, der med et handicap på 84 og 62 kilo på ryggen stod noget bedre til end Classical World med et handicap på 77 og 60 kilo.

Længe så det også ud til at Dan Tucket kunne indfrie forventningerne som V5s største favorit, men over de sidste 150 meter skiftede Classical World gear og strøg til slut forbi sin konkurrent og vandt sikkert med trekvart længde under Ann-Charlotte K. Nielsen.

Classical World ejes af Kristian Andersen og trænes af Århus-træner Torben Christensen, der naturligvis var godt tilpas efter sejren.

“Han er en fin hest, der har Jyllandsløbet som sin hovedopgave i år, og næste skridt på vejen bliver Sallings Pokalløb i Århus. Efter Jyllandsløbet sigter vi på BE Profilers 3-års Serie i Provinsen, men det er ikke meningen han skal presses hårdt i år, idet jeg tror han har masser af udvikling i sig og kan blive en rigtig fin ældre hest”, sagde Torben Christensen efter El Prado-sønnens sejr.


Op og ned for Sara

Sara Slot lagde flot ud i dagens første opgør, hvor hun red Birgitte Nielsen-trænede Sydney til en let halvanden længdes sejr foran den svenske favorit In A Pickle og Okamambo. Men lige så godt som dagen startede, lige så kedeligt sluttede den dog for Sara Slot, der på vej til start i sidste løb blev kastet af hesten Aaron’s Way. Sara var ved fuld bevisthed da hun blev båret ind i ambulancen og de første meldinger lød på en mulig hjernerystelse, men heldigvis ikke noget alvorligt.

Klampenborgs totalomsætning lød på 1.024.797 kroner, hvoraf de 338.108 kroner blev omsat i V5-spillet, der i denne uge udbetalte 6.067 kroner til 36 rækker med fem rigtige.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top