fbpx

Derbyvinderen Cut Champion er død

Den 8-årige brune vallak Cut Champion, der i 2001 vandt både Dansk 2000 Guineas og DanskDerby, er død. Final Appearance-sønnen, der i Desmond Scarletts træning var årgangens stjerne som både 2- og 3-årig blev aflivet sidste tirsdag hos sin ejer Marianne Lohmann på Frydenlund grundet kronisk halthed.


“Jeg havde i to år prøvet at få ham i orden, men hovbenet var sunket og han blev aldrig haltfri. I flere omgange så det ud til at gå den rigtige vej, men så snart han havde gået et arbejde var han skadet igen, og jeg tror ganske enkelt at han var slidt op”, beretter Marianne Lohmann.

Cut Champion løb i Familien Brendholdts rød/hvide farver, og som 2-årig vandt han fem af sine seks starter, inklusiv Vinterfavoritternes Ærespræmie, 2-åringernes Stayerprøve, Produce Stakes og Aalborg 2-års Grand Prix.

Hans eneste nederlag skete i Dansk Kriterium, hvor han blev slået med kort hoved af den senere Mowerina-vinder Princess Royal. Som 3-årig vandt Cut Champion både Dansk 2000 Guineas og DanskDerby og karrieren bød i alt på ni triumfer og 959.125 kroner.

Cut Champion tilhørte én af de mest vindende familier i den danske fuldblodsavl, og hans mor Half Row har siden begyndelsen af 90’erne præsteret at levere storløbsvindere på samlebånd.

Cut Champion var halvbror til Kriteriums-vinderne Cut Legend og Cut Siegerin, Opdrætningsløbs-vinderen Cut Sieger, samt helbror til Mowerina-2’eren Cut So Sharp og dette års Kriteriums-2’er Cut Best.

Derudover var Cut Champion halvbror til hoppen Half And Half, der selv var vinder men nok er bedst kendt som mor til Derby- og Scandinavian Open (Gr.3)-vinderen Halfsong.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top