fbpx

Debutanten Los Angeles slog til på Lensviks dag i Malmö

Nina Lensvik fik for første gang i sin karriere tre sejre med sig hjem fra en løbsdag. Jägersro-træneren fik fuldt udbytte for sine tre startende, som inkluderede den 3-årige debutant Los Angeles. En dansk Derbykandidat med afstamningen i orden. 

Juniper Tree-sønnen, som er helbror til den tidligere svenske Kriteriumsvinder Palm Springs og halvbror til den svenske Derbyvinder Bokan (Soldier Of Fortune), fik serveret en perfekt rejse under Jacob Johansen.

Jacob fik ‘pakket’ debutanten godt ind bag pacen, og da Carlos Lopez begyndte at sætte fart på Bartholdi (Justify) rundt opløbssvinget, blev Los Angeles trukket et par spor ud i banen og fik hurtigt kontakt med storfavoritten.

Ind på opløbsstrækningen havde de to heste trukket afgørende fra de øvrige konkurrenter, og afstanden blev bare øget for hvert galopspring de tog.

Selv om Los Angeles kort inde i opløbet afgjort lignede vinderen, holdt Bartholdi sin fart og gav aldrig op. Det betød, at der på målstregen blot var en hals imellem dem, hvorefter der blev 14 længder yderligere ned til tredjehesten Lady Macallan (Al Shemali).

Los Angeles og Jacob Johansen besejrer Bartholdi med Carlos Lopez. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Lady Macallan trænes af Rikke Rohbach Bonde, og også på fjerdepladsen blev det dansk gennem Søren Jensens Cloudy Sky (Cloth Of Stars), som henviste Fredrik Reuterskiöld-trænede Gadd (Cloth Of Stars) til femtepladsen.

Sejren i det 2200 meter lange maidenløb var 30.000 svenske kronor værd for Stall Guldis-Ofcourse, og Nina Lensvik øjner nu for alvor en start i Dansk Derby på Klampenborg den 3. august.

“Han har set godt ud i træningen længe, og han skulle egentlig have debuteret for en måned siden, men så ramte han sig selv og fik en lille, ufrivillig pause”.

“Nu er min plan at starte ham i Derby Consolation på den svenske Derbydag, og forhåbentlig får han tal nok til at kunne gå direkte til Dansk Derby bagefter”, sagde Nina efterfølgende til Svensk Galopps Anders Engman.

Nina Lensvik tager imod Los Angeles og Jacob Johansen efter maidensejren. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Nina Lensvik trænede også Los Angeles’ helbror Palm Springs, og hun tog selv chancen på forrige års Scandinavian Open Yearling Sale og købte den fukse vallak for 40.000 danske kroner.

Los Angeles er født og opvokset på York Stutteri. Den veltrukne væddeløber har udover sine meriterede ældre søskende også en 2-årig helsøster med navnet Paris, som er i træning hos Knut O. Arnesen i Norge, og den 5. marts i år fik han endnu en helsøster.

Senere på løbsdagen fik Nina Lensvik to sejre på stribe.

Først i Järnhandicap over 1730 meter, hvor den 3-årige Giant Sandman-datter Untold vandt overlegent med seks længder foran, og derefter i Bronshandicap over 2400 meter, hvor 4-årige Gold Explosion (Hallucinate) slog Peter Jardby-trænede Stargaze (Swipe) med hals.Fredrik Reuterskiölds fartstærke Lamborghini BF (Holy Roman Emperor) tog sin anden sejr på stribe i 3-årslöpning over 1200 meter, hvor han afstoppet slog Francisco Castros Gabriel Omar (Footstepsinthesand) med fem længder til en førstepræmie på 37.500 kronor.

“Han var egentlig købt som en Derbyhest, men det var I Kirk i øvrigt også, og for mig spiller det ikke nogen større rolle hvilken distance de løber, så længe de er gode”.

“Han får muligvis en start mere før Derby Sprinten, og i så fald bliver det i Kay Jensens Pris”, lød det fra Fredrik Reuterskiöld, som træner Lamborghini BF for Hästruppen i Lund.

Elione Chaves i bøjlerne på Lamborghini BF. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.


Hans-Inge Larsen har for alvor fået humøret op under Stall Perlens egenopdrættede Master Zone (Appel Au Maitre), som sprang fredagens Breeders’ Cup på Klampenborg over for i stedet at gå efter onsdagens Guldhandicap hjemme på Jägersro.

Den tidligere svenske Kriteriumsvinder, som er ud af Jägersro-specialisten La Zona (Singspiel), vandt for anden gang i træk ganske enkelt efter et lærebogsridt af Per-Anders Gråberg, og tog førstepræmiens 45.000 kronor med små tre længders afstand til Röde Baronen (Casamento).

Desuden vandt Hanna Nimåker med Jessica Ohlsson-trænede Freya Lucy (Uppercut Action), mens parret Rebecca Stålhandske og Oscar Berneklint snuppede Bronshandicap med Eva Petterssons egenopdrættede Umissedaspot (Helsinki).

Rebecca Stålhandske og Oscar Berneklint med Umissedaspot. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top