fbpx

De kommende auktioner har meget at leve op til!

Med Dansk Galops Åringsauktion vel overstået, er det i den kommende tid Sverige og Norges tur til at afholde auktion over landenes ungheste. Dansk Galop kunne melde om en rekordauktion i lørdags, hvor især den første årgang efter Danehill-sønnen Academy Award blev varmt modtaget.


Auktionens dyreste individ var således også efter Academy Award og den succesrige avlshoppe Azyadee, købt af Zawawi Racing fra Stutteri Hjortebo.

Den næste skandinaviske auktion bliver afholdt i Norge, nærmere betegnet Bolstad Stutteri i Sande. Auktionen finder sted lørdag den 16. september kl. 14.00, og 35 åringer skal under auktionarius John O’Kellys hammer.

Før omtalte AcademyAward er auktionens hyppigst præsenterede hingst, idet han er far til hele otte af de præsenterede åringer, heriblandt det første afkom efter den skandinaviske Championhoppe Shaisa, samt Derbyvinderen Mission Possibles mor Theatre Antique.

Køberne kommer også til at slås om en rigtig interessant brun hingst efter den Gruppe-1-producerende succeshingst Tiger Hill (Danehill). Åringen er første afkom efter Selkirk-datteren Chiquette, der selv vandt Norsk Kriterium, The Heatherwold Cup og bl.a. var tredje i Dansk Oaks.

Torsdag den 21. september kl. 15.30 er det Ljung & Co’s tur til at afholde auktion. Det er Scandinavian Open Sale på Jägersro, hvor 25 åringer og en enkelt avlshoppe skal i ringen.

Auktionen byder på en god blanding af afkom efter både skandinaviske og internationale avlshingste, slagets gang ledes af den danske succes-auktionarius Carsten Bundgaard.

“Jeg blev meget glad og overrasket over, at man ønsker mig som dansker til at lede en auktion i Sverige. Det er en svær opgave som kræver fuld koncentration, ikke bare på auktionsdagen men også forinden. Jeg vil gøre mit yderste for at leve op til det ansvar man har som auktionarius. Det er en eksamen for opdrætterne, og de har krav på at manden med hammeren lever op til forventningerne”, fortæller Carsten Bundgaard.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top