fbpx

Danskopdrættede Biot og Wozzy Legend kan snyde importerne

Derbydagen i Klampenborg byder på to løb for den yngste årgang – Boutique Bolou 2-års Maidenserien over 1400 meter, og Goffs Futurity Stakes over 1200 meter. I sidstnævnte opgør er syv af de ni deltagere opdrættet udenfor Skandinavien, men det kan meget vel vise sig, at både Lea Olsens Biot og Rikke Bondes Wozzy Legend kan snyde importerne.Begge heste kommer nemlig med imponerende debutpræstationer i bagagen.

Biot (City Light) debuterede hjemme i Aarhus i Stutteri Hjortebo 2-års Grand Prix på Jyllandsløbsdagen, hvor han efter en mislykket start lå mange længder efter feltet. Alligevel formåede han at indhente det forsømte over 950 meter og til slut fange sin staldkammerat Giovanni Torkdahl (Lope De Vega) på de sidste meter.

Også Bent Olsen-trænede King Of Ten (Ten Sovereigns) leverede en strålende debut og var et kort hoved bag de to forreste i mål.

Stutteri Hjortebo 2-års Grand Prix kan genses i videoen herover. Bemærk, at det var så tæt over stregen, at løbskommentator Vagn Honum udråbte Giovanni Torkdahl som vinder, men målfotoet viste, at Biot nåede frem på stregen.

Både Biot, Giovanni Torkdahl, King Of Ten samt fjerdehesten Adelina Blue (Air Force Blue) er blandt de startende i Goffs Futurity Stakes.

Wozzy Legend aflagde sin maidentitel foran Bianca og Troja. Foto: Burt Seeger.

For Biot bliver det den første start på Klampenborgs græs, hvorimod Rikke Rohbach Bondes Wozzy Legend (Helmet) har prøvet det to gange før – i et prøveløb og senest i 2-års Maidenserien, som hun vandt meget enkelt med to længders afstand til Bianca (Moohaajim) og Troja (Hard Spun). Også her var Adelina Blue i øvrigt fjerde.

Moderlivsimporten Biot er opdrættet af Nina Falck og Gert Larsens Stald Jupiter på Fyn, og Wozzy Legend er opdrættet på Stutteri Hjortebo som første afkom ud af den tidligere dobbelte Fawzia Stakes-vinder Mylegend (Binary File).

Foruden King Of Ten starter Bent Olsen debuterende Great Wish (Night Of Thunder) og Camar (Advertise).

King Of Ten (nærmest med Elione Chaves) og Camar på græsset mandag morgen. Begge starter i Goffs Futurity Stakes. Foto: Burt Seeger.

Fra Malmö kommer Tord Nilsson med Dandy Man-datteren Great Green Rose, som så godt ud i sit prøveløb på Jägersro, og det norske islæt står Niels Petersen for med danskejede Lord Mountbatten (Connect), der var slået med hals af sin egen staldkammerat Rockofthemountain (U S Navy Flag) i debuten over 900 meter på Øvrevoll.

Et forrygende godt 2-årsløb er altså i vente, og det er samtidig første afdeling af Derbydagens V4-spil med forventet start kl. 15.

Staldkammeraterne Rockofthemountain og Lord Mountbatten gjorde op om årets første 2-årsløb på Øvrevoll. Lord Mountbatten (gul/sort) starter i Goffs Futurity Stakes. Foto: Hesteguiden.com.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top