fbpx

Danske jockey-sønner rider i Deutsches Derby

To danske jockeys er blandt kandidaterne til at hjemtage sejren i søndagens Deutsches Derby (Gr.1) i Hamborg. Kevin Stott har fået genvalg på ryggen af Henk Grewe-trænede Palladium, og Thore Hammer-Hansen sidder op på Mario Hofers Thekingofmyheart.


De danske jockey-sønner Thore Hammer-Hansen (tv) og Kevin Stott.

Det står allerede klart inden tirsdag morgens starterklæring, hvor 17 af de 20 tilbagestående kandidater er blevet bekræftet med rytter.

Kevins ridt, Gleneagles-sønnen Palladium, står med 93 i GAG på en delt syvendeplads på rankinglisten, to og et halvt kilo under Peter Schiergens Union-Rennen (Gr.2)-vinder Narrativo (Adlerflug) og Waldemar Hicksts Augustus (Soldier Hollow), som senest vandt Baden-Badens Derby Trial (Gr.3) foran Bavarian Classic (Gr.3)-vinderen Wilko (Mastercraftsman).

Palladium vandt den 5. maj over 2100 meter i Düsseldorf, og da var det med Thore Hammer-Hansen i sadlen, men i Union-Rennen (Gr.2) overtog Kevin Stott tøjlerne og red hingsten ind på en fjerdeplads på små to længders afstand af Narrativo.

Palladium var – som det ses i videoen herunder – længe med i afgørelsen, kunne intet stille op overfor Narrativo, mens anden- og tredjepladsen glippede i de sidste galopspring.


Thore Hammer-Hansens arbejdsgiver, Eckhard Sauren, har den måske allerbedste 3-årige hest i Tyskland i denne sæson, Frankel-sønnen Penalty, man han har aldrig været meldt i Deutsches Derby (Gr.1) og løb i stedet den 23. juni mod ældre heste i Dortmunds Grosser Preis der Wirtschaft (Gr.3). Et løb han vandt med Thore på ryggen.

I samme opgør startede Thekingofmyheart (Magna Grecia) og var sjette, mens han forinden sluttede næstsidst i Derby Italiano (Gr.2).

Heller ikke i årets første start fik Thekingofmyheart meget ud af anstrengelserne og sluttede sidst i Dr. Busch-Memorial (Gr.3) i Krefeld, så Thore Hammer-Hansens drøm om en Derbysejr i Tyskland synes desværre noget fjern i denne omgang.

Om Kevins ridt, Palladium, kan vende Union-formen over 200 meter længere distance er et godt spørgsmål, men hingsten er uden tvivl inde i en stærk udvikling og med soleklar forbedring fra start til start – så håbet er endnu lysegrønt.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top