fbpx

Danske avlshingste helt i top i Skandinavien

Scandinavian Racing Bureau udgav i sidste uge en komplet hingstestatistik for både Skandinavien og Sverige, og den viser et stort dansk avlsresultat.


York Stutteris Richard Of York ligger således nummer ét i både Sverige og hele Skandinavien, i begge tilfælde fulgt af Be My Chief, som desværre ikke længere er opstaldet i Skandinavien. På den store skandinaviske liste går tredjepladsen til Stutteri Hjortebos Final Appearance, der har sneget sig ind før fornemme navne som Funambule og Songline, og dermed var Richard Of York og Final Appearance altså de to mest vindende skandinavisk opstaldede avlshingste i 2006.

På listen over de mest vindende avlshingste blandt de 2-årige heste har den i Polen opstaldede Be My Chief den største indtjening efterfulgt af Stutteri Hjortebo og York Stutteris Cajun Cadet og norske Lorofino. Her er der atter tale om en dansk avlshingst som nummer ét blandt de skandinavisk opstaldede hingste, og dertil kommer at netop Cajun Cadet var den hingst i Skandinavien der producerede flest sejre blandt sine 2-årige afkom.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top