fbpx

Dansk sensation i Dante Stakes (Gr.2)!

Danske Hubert Strecker oplever i disse timer en endnu større international “hype”, end hans far og onkel gjorde da Pompøs i 1979 var anden i Prix Marcel Boussac (Gr.1) på Longchamp.


Kort før kl. 16 dansk tid løb hans 3-årige hingst Libertarian først over stregen i et af de vigtigste trials til Derby Stakes (Gr.1) på Epsom – Betfred Dante Stakes (Gr.2) over 2088 meter på York i England.

Elaine Burke-trænede Libertarian startede for kun tredje gang i sin karriere, og ovenpå en debutsejr på Pontefract og senest en fjerdeplads i Classic Trial (Gr.3) på Sandown, vandt han til gigantoddset 33-1 med dansk-engelske William Buick på ryggen.

Buick måtte dog slide hårdt for sine procenter, idet Libertarian akkurat som ved sine to første starter krævede en hel del overtagelse og ind på opløbsstrækningen lignede en hest der nærmere ville slutte sidst end først i mål.

Til slut kom Libertarians ryk dog, og han trak afgørende fra med en og en kvart længdes afstand til Jim Bolger-trænede Trading Leather og forhåndsfavoritten, Aidan O’Briens Indian Chief. Det var i øvrigt det første store engelske Derby Trial, som Aidan O’Brien ikke formåede at vinde i år.

Hubert Strecker kunne indkassere førstepræmiens 85.000 sterling, men blikket er allerede nu rettet direkte imod Epsom, hvor Libertarian lørdag den 1. juni har sikret sig billetten til The Derby Stakes (Gr.1) over 2400 meter.

Det bliver i sandhed et par nervøse uger for danskeren, der var på plads på York Racecourse denne torsdag eftermiddag og fik sit livs hidtil største oplevelse på hesteejersiden.

Libertarian, hvis far New Approach selv vandt The Derby Stakes (Gr.1) på Epsom og ligeledes er far til øjeblikkets klare Derbyfavorit, 2000 Guineas-vinderen Dawn Approach, blev købt på Tattersalls Craven Breeze Up Sale i fjor for 40,000 guineas af danske Lars Kelp på vegne af netop Hubert Strecker.

Se løbet hér.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top