fbpx

Dansk sejr på Yarmouth

I sin karrieres sjette forsøg, og efter hele fem andenpladser på stribe, lykkedes det torsdag eftermiddag den 4-årige Desert Prince-søn Desert Storm at vinde sin første sejr i England. Desert Storm er født og opdrættet på York Stutteri, ejes af Alexander Elsass og trænes i Newmarket hos den tidligere dansk licenserede træner Rae Guest.


Desert Storm opretholdt helt til starterklæringstidspunktet engagement i DanskSt. Leger i Klampenborg på lørdag, men Rae Guest valgte at holde hesten hjemme i England, hvilket skulle vise sig som en god disposition, idet hesten førte fra start til mål i det 3200 meter lange Great Yarmout Tourism Handicap og til slut vandt sikkert med halvanden længde i hænderne på Ryan Moore.

“Desert Storm er en stor hest, der ikke alene har været sent udviklet, men han har også døjet med mange problemer, som han heldigvis ser ud til at være kommet sig over nu”, fortalte den glade ejer Alexander Elsass kort efter han havde set Desert Storm løbe først over stregen på Yarmouth.

Desert Storm indledte karrieren som 3-årig i maj sidste år, hvor det blev til en ottendeplads over 2000 meter på Lingfield. Derefter fulgte hele fire andenpladser i træk på distancer op til 2400 meter i 2005, men der skulle gå mere end 10 måneder inden DesertStorm var klar til årets første start på Bath den 4. september. Her føjede han endnu en andenplads til statistikken, men denne torsdag lykkedes det endelig den danskfødte hest at skære målstregen først, og belønningen var lidt over 50.000 danske kroner.

Desert Storms mor, Last Tycoon-datteren Boss Lady, står fortsat opstaldet på York Stutteri og foruden sin engelsktrænede søn er hun mor til dette års danske Oaks-3’er Choco Express og 2-årige Sirius, der starter i lørdagens prøveløb på Klampenborg.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top