fbpx

Dano-Mast vandt Gruppe-2 i Paris

Mandag eftermiddag sørgede Flemming Poulsen-trænede Dano-Mast for den største danske væddeløbspræstation i nyere tid, da Unfuwain-sønnen strøg til tops i Prix Jean de Chaudenay (Gr.2) over 2400 meter på Saint-Cloud i Paris.


Dano-Mast, Mark Larsen, Flemming Poulsen samt Jeanette og Erik Olesen efter triumfen i Prix Jean de Chaudenay (Gr.2) på Saint-Cloud. Foto: Filip Zwicky.

Dano-Mast sprang hurtigt af og blev dirigeret ned på andenpladsen af jockey Mark Larsen, mens John Gosdens engelske gæst Chiang Mai tog fronten i et godt tempo.

Mark Larsen og Dano-Mast holdt hele tiden kontakten til den førende ekvipage, og ind på lige bane gik han til angreb og stormede til fronten midt i banen.

Derfra var der ingen som kunne udfordre den danske superstjerne, og hesten holdt hjem til en sikker sejr på to længder foran Chiang Mai, mens norske Valley Chapel også var fremragende på tredjepladsen efter en fin afslutning.


På tribunen var der kun jubel et enkelt sted, nemlig blandt de tilrejsende danske tilskuere, der her fik en af de største væddeløbsoplevelser nogensinde.

Dano-Masts medejere Erik og Jeanette Olesen var i ekstase, træner Flemming Poulsen har aldrig jublet så meget og især de franske tilskuere kunne vel ikke rigtig forstå ‘hvor pokker’ denne ukendte danske hest kom fra.


Sejren i Prix Jean de Chaudenay (Gr.2) indbragte Dano-Mast en præmie på 300.000 FF, og næste opgave bliver ligeledes på Saint-Cloud, men denne gang tager Dano-Mast endnu et spring op i klasserne, når han udfordrer Europas bedste heste i Grand Prix de Saint-Cloud (Gr.1) over 2400 meter søndag den 1. juli.

I morgen bliver Dano-Mast sågar tilmeldt Europas mest prestigefyldte væddeløb Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) på Longchamp i oktober.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top