fbpx

Damachida sidst på Nad Al Sheba

Eva Sundbye-trænede Damachida kom torsdag aften igennem sin anden start på Nad Al Shebas græstæppe i Dubai. Den norske hest var ude i Storming Home Trophy over 1500 meter, men ligesom i sæsondebuten var han aldrig rigtigt med i opgøret og han sluttede sidst i det 12 heste store felt.


Efter denne præstation vil Damachida med sikkerhed dale yderligere i handicappet, men der er fortsat et stykke ned til den officielle rating på 91 som var nok til at give ham en sejr for et år siden. Sejren i løbet gik til irskfødte Mandobi, der trænes af Djruba Selvaratnam og blev redet til sejr af Johnny Murtagh. Aftenens hovedbegivenhed, anden runde af the Maktoum Challenge over 1800 meter dirt track, gik for andet år i træk til populære Jack Sullivan, der med Eddie Ahern i sadlen sæsondebuterede med en sikker længdes sejr før vinderen af første runde, Blatant. Satish Seemar-trænede Eccentric, der sidste år var til start som storfavorit i Pramms Memorial (L) på Jägersro men skuffede ved kun at blive femte, leverede en storartet præstation i netop the Maktoum Challenge hvor han sluttede på tredjepladsen bag Jack Sullivan og Blatant.

En anden hest som nok skal få sin del af opmærksomheden ved årets International Racing Carnival i Dubai er Mike de Kock-trænede Falstaff, der trak sig sejrrigt ud af det 2000 meter lange Green Desert Cup på græsset. Falstaff, der i fjor var i træning hos Aidan O’Brien i Irland men blev pakket sammen efter sin sidsteplads i Prix du Jockey Club (Gr.1), startede for første gang i otte måneder for en uge siden, hvilket resulterede i en fin tredjeplads over alt for korte 1600 meter.

Ved den lejlighed skød Falstaff forrygende fart i opløbet, og torsdagens opgave med de ekstra 400 meter var helt perfekt for Montjeu-sønnen, der efter at have ligget sidst langt det meste af vejen afsluttede som en kanonkugle og i hænderne på Weichong Marwing let kunne afvise Shanty Star og The Carbon Unit. Falstaff kan vise sig at være en rigtig interessant følgehest i Dubai, idet han repræsenterer den så succesrige avlshingst Montjeus første årgang og der er al grund til at tro på at han vil blive en endnu bedre 4-årig. Dertil er han forholdsvis lavt rated og kan sagtens tåle at starte i handicapsammenhæng igen.

Det er bestemt ikke usandsynligt at næste start for Falstaff bliver over 2400 meter, og fortsætter han udviklingen kan det hele kulminere på selve Dubai World Cup-dagen, hvor Mike de Kock har meldt ham i Dubai Sheema Classic (Gr.1).

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top