fbpx

Coolmore Rocks besøger Echo Of Light

Cat Racings 4-årige hoppe Coolmore Rocks (Rock Of Gibraltar), der i fjor vandt Fabellaløb på Klampenborg og var anden i Norsk Oaks på Øvrevoll, kommer ikke til at starte i 2008, og i stedet venter der hende et stævnemøde med Darley Studs nye avlshingst Echo Of Light.


Den danskejede Rock Of Gibraltar-datter nåede at sejre to gange i ni starter, og hendes samlede indtjening rundede 150.000 kroner. Hoppen, der blev købt på Tattersalls Breeze Up salg som 2-årig i Newmarket, døjede desværre med vejrtrækningsproblemer, og det brød i særdeleshed ud i hendes sidste start i Jockeyklubbens Avelslöpning (L) på Jägersro, hvorefter det blev besluttet at indstille hendes karriere.

Selv om Coolmore Rocks aldrig nåede de forventede højder som væddeløber blev det dog til en klassisk placering, hvilket giver hende skandinavisk black type-status, og afstamningsmæssigt er hun ligeledes et rigtig fint tilskud til den danske avlsbestand.

Moderen Cookingwithmartha (Majestic Light) løb placeret i Frankrig og USA, og hun er halvsøster til de gode avlshopper Out With The Old, Bean Island og Teslemi, der alle har produceret Black Type-vindere. Især sidstnævnte har været en glimrende producer som mor til både Phoenix Stakes (Gr.1) og Gran Criterium (Gr.1)-vinderen Spartacus samt Gruppe-2-vinderen Johan Cruyff. Begge er i dag avlshingste.

Coolmore Rocks’ mormor Martha Queen er desuden helsøster til både De La Rose og Upper Nile. Førstnævnte var Champion Turf Filly i USA i 1981 med sejr i bl.a. Hollywood Derby (Gr.1), og i avlen har hun produceret navne som Grade-1-vinderen Conquistarose og Grade-3-vinderen De La Devil, mens Upper Nile sejrede seks gange i USA, heriblandt i Suburban Handicap (Gr.1).

Den danske hoppe bliver i slutningen af indeværende uge transporteret til Darleys Dalham Hall Stud i Newmarket, hvor hun skal bedækkes af debuthingsten Echo Of Light, en søn af den eminente champion Dubai Millennium. Echo Of Light vandt syv af sine 16 starter for Godolphin, heriblandt Prix Daniel Wildenstein (Gr.2) på Longchamp, mens hans bedste resultat i Gruppe-1-sammenhæng var tredjepladsen i Premio Vittorio di Capua.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top