fbpx

Collier Hill vandt Stockholm Cup (Gr.3) for anden gang

Med ni overlegne længder viste den engelske gæst Collier Hill sig som den suverænt bedste hest i Stockholm Cup International (Gr.3) søndag eftermiddag på Täby.


Under jockey Dean McKeown var Dr Devious-sønnen med i forreste del af feltet hele vejen, og kort inde i opløbet sagde duoen hurtigt farvel til de øvrige, hvoraf danske Binary File/ManuelSantos var klart bedst gående efter en rejse langt tilbage i feltet.

Collier Hill skar til slut målstregen som suveræn vinder, mens Binary File heroisk fulgte op på sin Marit Sveaas-sejr ved også at manifestere sig som Skandinaviens p.t. bedste hest over 2400 meter.

Sejren var 400.000 svenske kroner værd for Collier Hill, der dog ikke savner penge på kontoen, idet han alene i år har løbet mere end ni millioner ind til sin engelske ejertrio. Tredjepladsen gik til den stærkt afsluttende Day Walker/Kim Andersen, mens Crimson AndGold og Storm Trooper fik de sidste præmiepenge med hjem. Der var 200.000 kroner i andenpræmie til Binary Files ejere i Stald Milo og Light Valley Stud, hvilket betyder at Nureyev-sønnen alene i år har indløbet 1,8 millioner kroner.

For nogle år tilbage fejrede træner Ole Larsen store triumfer med den amerikansfødte Hermitage-søn BellamontForest, men for de fleste så det sidste år ud som om at alderen for alvor var begyndt at trykke den nu 10-årige brune vallak.

Bellamont Forest har på forunderlig vis haft en fantastisk renaissance i år, og fra at have startet sæsonen med 79 i handicap har hesten med sin faste partner Dina Danekilde opnået højder som han end ikke var vant til i de gamle storhedsdage. Denne søndag eftermiddag fik Bellamont Forest karrierens største triumf, da han under DinaDanekilde hjemtog Täby Open Sprint Championship (Gr.3) med en halv længde før stærkt afsluttende Solvana/Nicholas Cordrey og altid stabile Hide AndSeek/Per-Anders Gråberg

Dina Danekilde fik karrierens største sejr og fulgte i sin kollega Sara Slots fodspor med at vinde et internationalt Gruppe-3-løb, hvilket ikke er mange kvindelige ryttere forundt på verdensplan. For Ole Larsen var sejren ikke den største i karrieren, men som både træner og ejer af Bellamont Forest var det måske den mest sentimentale udgave af “Derby-Larsen” man nogensinde har set, da han stolt kunne tage imod hesten han selv betegner som et kært familiemedlem.

Ligesom iStockholm Cup var der 400.000 kroner i førstepræmie tilBellamontForest, der her vandt karrierens niende sejr og rundede 1,6 millioner kroner i samlet præmiesum.

Når det gælder de skandinaviske hoppeløb på milerdistancen, er der ingen der kan matche WidoNeuroth-trænede Funny Legend på græsset. Dette beviste Funambule-datteren atter engang, da hun for andet år i træk vandt Coolmore Matchmaker Stakes (L) over 1950 meter.

Funny Legend var ude imod den absolutte skandinaviske hoppeelite, men under Kim Andersen viste hun sig igen knusende overlegen og sejrede med 3,5 længder foran Ole Larsen-trænede Lumen/DinaDanekilde, mens Vigelegere/MarkLarsen blev tredje før de to danske gæster DanishShopping/LennartHammer og La Petite Chinoise/ManuelSantos.

Funny Legend vandt dermed for 16. gang i karrieren, og der er i virkeligheden ikke flere løb for spindesiden på disse breddegrader hun mangler at vinde. Dermed kan man stille sig spørgsmålet, om StallE & F lader dette være sidste sæson på væddeløbsbanen for den prægtige hest, men dette lader WidoNeuroth fortsat stå åbent: “Egentlig skulle dette være hendes sidste sæson, men jeg har set at de svenske propositioner er lavet om fra næste år, hvilket betyder at hopper der er ældre end fem år også er velkomne til at løbe i storløb som Coolmore Matchmaker Stakes til næste år, og dette giver naturligvis stof til eftertanke. Så måske er det ikke helt slut endnu for Funny Legend”, fortalte den glade træner efter søndagens sejr, der var 126.500 kroner værd.

Arnfinn Lund-trænede Miss The Boat, der i sin seneste start vandt Erik O Steens Memorial (L) på Øvrevoll, sluttede denne gang lige uden for præmierækken, mens ScandinavianOpen-vinderen Halfsong kom i mål som sidste hest.

Kim Andersen havde en glimrende dag på Täby med tre storløbssejr. Foruden sejren med Funny Legend var Andersen ligeledes først over stregen med El Wodkine i Stockholm Arabian Cup (Gr.3), og i Nickes Minneslöpning (L) over 100 meter dirt track sejrede den danske rytter efter en stærk afslutning på ryggen af Bendik Bö-trænede Maybach foran norske Salt Track/EspenSki og den engelske gæst Hartshead/Dean McKeown. Sejren var 148.000 kroner værd for StallDionysos.

De 2-åriges store opgør på StockholmCup-dagen var Svealandlöpning over 1150 meter, og her sejrede Lomitas-sønnen MountAlexander/IvanLopez efter hård kamp med Two Sips Sue/David Delgado. Det var Mount Alexanders anden start i karrieren, og han er således fortsat ubesejret. Der var 78.500 kroner i førstepræmie.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top