fbpx

Aletheia fra start til mål i Svenskt Oaks Trial

Nina Lensvik-trænede Aletheia, som er barnebarn af den eminente tyske championhoppe Alte Zeit, viste søndag eftermiddag hvor hun kommer fra med en overlegen sejr i Svenskt Oaks Trial på Jägersro. Areion-datteren vandt med fire længder foran American Lily og Angel From Above.Det var blot Aletheias tredje karrierestart, og den første på hjemmebanens dirt. De to første starter var foregået i Klampenborg, hvor hun tidligere måneden sæsondebuterede med en femteplads bag Sealove (Sea The Moon).

“Jeg følte allerede, at hun var en stærk hest da jeg red hende på Klampenborg, og derfor forsøgte jeg fra front denne gang”, sagde den vindende rytter Per-Anders Gråberg, som tog den rigtige beslutning og aldrig så en hest foran sig i løbet.

Aletheia tjente 37.500 svenske kronor til sin ejer og opdrætter Eva C S Pettersson, som hér har et lovende Oaks-håb og en kommende avlshoppe til at bringe den eminente tyske moderlinje videre.

Aletheia vinder Svenskt Oaks Trial for Per-Anders Gråberg. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Aletheia er det syvende afkom ud af Alkalde-datteren Altstadt, som i forvejen har bragt Gruppe-3-vinderen Aggenstern (Amaron), Gruppe-3-placerede Atlanta (Sholokhov) og den i Sverige velkendte All Run (Zoffany), som i Stall Zadas farver bl.a. var anden i Hurricanelöpning og Norsk St. Leger for fire år siden.

Altstadt er som nævnt i begyndelsen ud af Alte Zeit (Surumu), der både var Championhoppe i Tyskland som 2- og 3-årig. I 3-årssæsonen vandt hun både det tyske Oaks (Gr.2) og 1000 Guineas (Gr.2), og hun var desuden anden i Deutsches Derby (Gr.1).

I stutteriet blev Alte Zeit bl.a. mor til Listed-vinderen Alter Adel og Listed-placerede Alte Kunst. Sidstnævnte er sidenhen blevet mor til Tysklands championsprinter i 2014, avlshingsten Amarillo.

Eva C S Pettersson har anmeldt Aletheias halvbror til septembers Scandinavian Open Yearling Sale på York Stutteri. Den svenskfødte hingst er helbror til den førnævnte Gruppe-3-vinder Aggenstern og den ottedobbelte tyske vinder Atze.

Nina Lensvik tager imod sin svenske Oaks Trial-vinder Aletheia. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top