fbpx

Aftalen med Svensk Travsport revideres

Pressemeddelelse: Samarbejdsaftalen mellem Dansk Hestevæddeløb og Svensk Travsport er netop nu ved at blive revideret. Målet er fortsat at kunne udvikle hestevæddeløbssporten og spillet i begge lande.


I 2018 indgik Dansk Hestevæddeløb en samarbejdsaftale med Svensk Travsport. Formålet med aftalen var at knytte hestevæddeløbssporten i de to lande tættere sammen såvel strukturelt som økonomisk, herunder med fokus på at udvikle hestespillet.

Efterfølgende er spillemarkedet i Sverige blevet delvist liberaliseret. Det har betydet, at den svenske hestevæddeløbssport fremover skal struktureres på en ny måde, eksempelvis skal sporten og spillet jf. svensk lovgivning skilles fra hinanden.

Strukturarbejdet i Sverige får nu også indflydelse på udseendet af den aftale, som svenskerne i sin tid indgik med Dansk Hestevæddeløb. Samarbejdet kommer til at bestå, men gennem en periode har repræsentanter fra henholdsvis dansk og svensk side arbejdet på at forenkle og forbedre aftalen, så den passer til den nye struktur i Sverige.

Blandt de emner, der netop nu er på forhandlingsbordet, er strukturen for hosting til danske væddeløb, hvordan en evt. dansk exitklausul skal se ud, og hvilke principper der skal gælde for udvikling af samarbejdet i de kommende år.


Løbende orientering til bestyrelserne

Bestyrelserne i Dansk Galop, Dansk Travsports Centralforbund, Dansk Hestevæddeløb og Dansk Trav og Galop Union informeres løbende om de pågående forhandlinger med Svensk Travsport.

Fra dansk side er der fuld politisk opbakning til at udvikle en langtidsholdbar samarbejdsaftale med Svensk Travsport, så hestevæddeløbssporten i begge lande får de rette forudsætninger for at kunne vækste både sporten og spillet.

De nuværende forhandlinger skal i sidste ende føre til, at samarbejdet mellem Dansk Hestevæddeløb og Svensk Travsport konkretiseres og nedfældes i flere nye delaftaler, som i samlet form skal erstatte den oprindelige aftale indgået i 2018.

Når forslaget til en ny samlet aftale er helt på plads, vil det blive præsenteret for hestevæddeløbsportens politikere i såvel Sverige som Danmark, inden en ny aftale endelig vedtages.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top