fbpx

Aarhus: Den bedste lørdag i 100 år

Jydsk Væddeløbsbane skyder fredag sin 100 års jubilæums-weekend i gang, og lørdag kulminerer det for galopsportens vedkommende med Aarhus Stiftstidende Jydsk Derby. Der rides sammenlagt om over en million danske kroner på løbsdagen, hvoraf de 500.000 fordeles i hovedbegivenheden.


Foto: Erika Rasmussen.

Sportsligt set får historikerne også svært ved at finde et bedre sammensat løbsprogram i banens 100-årige tidslinje.

Der starter i gennemsnit 10 heste i de ni løb, og Jydsk Væddeløbsbane kommer flyvende fra start med York Stutteri 2-års Grand Prix, hvor syv deltagere kæmper om en samlet præmiesum på 80.000 kroner.

Aarhus Stiftstidende Jydsk Derby – Jyllandsløbet – har trukket fuldt hus med deltagere fra Aalborg, Aarhus, Jægerspris, Klampenborg og Malmö, og i JVBs 100 Års Jubilæumsløb (Jydsk Champion Stakes), dyster 10 kandidater om 120.000 kroner.

Stormagasin Sallings Petit Prix, som ofte har været løbet med et deltagerantal der kan tælles på én hånd, har i år tiltrukket 10 kandidater i kampen om en samlet præmiesum på 105.000 kroner.

Også Krafft Jydsk Derby Consolation har fået det maksimale antal deltagere til start, akkurat som Elkær Stutteri Ærespræmie.


Biot fulgte Brigadier helt til dørs i Dansk 2000 Guineas. En præstation, som kommer til at række langt i Aarhus Stiftstidende Jydsk Derby. Foto: Burt Seeger.

Lea Olsen er forsvarende vinder af Jyllandsløbet. I fjor vandt hun med King Ferdinand (Elusive City), som året forinden havde vundet Dansk Kriterium i Klampenborg, og som kom fra en tredjeplads i Dansk 2000 Guineas.

Nærmest samme profil har Dorte og Keld Moe Jacobsens City Light-søn Biot i år. Også han vandt Dansk Kriterium, og i årets udgave af Dansk 2000 Guineas gjorde han det endnu bedre end King Ferdinand i fjor, idet han fulgte Brigadier (Moohaajim) hele vejen til stregen og kun var slået med en hals til andenpladsen.

2000 Guineas-formen er siden blevet bekræftet på bedste vis, da Brigadier også vandt den svenske udgave i Stockholm, mens My Fortune (Appel Au Maitre), som var tredje i Dansk 2000 Guineas, sluttede på en delt andenplads på Bro Park.

King Of Ten og Elione Chaves ved sidste års sejr i Appel Au Maitre Svealandlöpning. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Biot, som i fjor debuterede med at besejre staldkammeraten Giovanni Torkdahl (Lope De Vega) på netop Jyllandsløbsdagen, skal for første gang ud over længere distance end 1600 meter, men alt tyder på, at han i Jacob Johansens sikre hænder får gemt sin imponerende speed til det helt rigtige tidspunkt.

Glemmes skal heller ikke Bent Olsens King Of Ten (Ten Sovereigns), som for første gang i år kommer tilbage på græs efter to starter i hårdest tænkelige selskab på Jägersro.

King Of Ten vandt i fjor Svealandlöpning og sluttede året med en tredjeplads i Vinterfavoriternas Pris på Bro Park, og han er en ærlig type, som aldrig giver sig uden kamp.

Aarhus Stiftstidende Jydsk Derby er både med i V4- og V5-spillet, og hovedopgøret rides efter planen kl. 16:00 lørdag eftermiddag.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top