fbpx

Dansk jockey på vej til Belgien

Med 48 sejre på visitkortet har jockey Emilia Hvitved Pedersen sit CV i orden, når hun mandag repræsenterer dansk galopsport i H.H.Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championi Belgien, hvor vinderen modtager invitation til at ride i Dubai.


Den lille århusianer har skiftet hjemmebane i løbet af vinteren. Farvel til Århus og goddag til Aalborg, og afsættet på turen går også fra Nordjylland.

”Jeg flyver søndag fra Aalborg til Kastrup, og derfra til Bruxelles”, siger Emilia Hvitved, som har to overnatninger i Belgien, inden hun er tilbage i sit domicil tirsdag aften.

”Jeg glæder mig. Det er jo et araberløb. Jeg ved godt, jeg er med på afbud, men det slår ingen skår i glæden”. Jockeyen rider 53 kilo, og rider til daglig ud for Keld Chr. Karlsen.

”Der har jeg også min egen hest stående i hverdagen”, fortæller den uddannede revisor. Løbet i Belgien rides mandag over 1000 meter. ”Jeg har redet løb i de tre skandinaviske lande, samt i Frankrig. Det bliver mit første ridt i Belgien”.

Den kvindelige jockey ”varmede op” til rejsen på galopdagen i Aalborg i lørdags, hvor hun red Redford til sejr efter et, køligt, afventende ridt.

For nu femte år i træk har hun redet præmier ind i den sekscifrede kategori. Rekorden er i 2011, hvor Emilia vandt 18 løb og indred 538.841 kroner.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top